Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

svejk

Rejtett kérdésedre a válsz a 1041 és 1046 ban lakozik.
Mind a 100W a Tiéd lesz :)
Sőt csúcsban még 150 is ...

Bármit amihez elég a 100 W.
Én pl. kapunyitókhoz használom.
Tiszteld a W-okat :)))

svejk

Tájszólás...
Ha azt írom nincs hozzá tehetséged, vagy antitalentum vagy akkor meg megsértődsz :(

43pbwjg8s

Nem szokok, mert reális lenne az is. :)
Ki miben.

Ha rossz napom van még dícsérhetsz is, Akkor is hülye vagyok és leharapom még a magam lábát is.

Köszi az infót.
Azért 100W az tényleg száz Watt, ahogy azt már megtanulhattuk.

Köszi mégegyszer.

s7manbs8

Szerintem 3 fázisnál, mivel az el van egymáshoz 120 fokkal tolódva, ezért, annyi az előnye, hogy a pufferkondenzátort, amiből az energiát veszi, jobban hamarabb fel tudja tölteni, illetve nincs akkora esése, vagy elég kisebb kondi emiatt, ezt gondolom bele is kalkulálják, valószínűleg kicsit jobban vissza esik a pufferben a feszültség, ha egy fázisnál csúcsra járatod, ha meg kapcsoló üzemű fokozat is van az elején, talán jobban fog melegedni, nem fog annyit bírni időben (40 év helyett csak 15 -öt mondjuk), dew ez amatőr körökben nem vészes.

Révész Richárd

Kéne egy kis segítség
Van egy ALTIVAR08-as frekiváltó ami bekapcsolás után 5-10 perc múlva kikapcsol majd újra bekapcsol.

aztán megint ki megint be.de már egyre sűrűbben.
Mi lehet a baja?

rbbhbyvfs

Belső táp kondija kiszáradt? Letilt valami miatt?

Révész Richárd

Kondi cserélve, a helyzet ugyan az.Ha nincs rajta terhelés(motor) akkor is ezt csinálja.

svejk

Kontakthiba, rossz forrasztás.  
Egyébként adna hibaüzenetet.

Révész Richárd

Erre gondoltam de nem találok semmi hibát.
Forrasszam át az egészet?

svejk

Konkrét tanácsot nem tudok adni, utálom az Altivárokat, több rossz van belőle mind a többi márkából összesen.
Mivel nem ír ki hibát ezért nem lehet szervi baja, illetve a kondi probléma csak hidegen jelentkezik, üzemmelegen már működni szoktak.

Révész Richárd

Hát ez van.Akkor marad az átforrasztás.

Köszi a segítséget.

s7manbs8

Érdemes legelőször a vastag lábú alkatrészeket átnézni, általában azok válnak el hamarabb.

Bencze András

Belső táp hiba lesz, de nem a tápkondi a rossz, hanem az szivárog ami egy ellenálláson keresztül töltődve indítja a kapcs. üz. IC-t.2-10 mikro 25V körül szokott lenni.

Pilot001

Üdv !

Ki hajt meg freki váltót MACH 3 progival ? Láttam van PWM kimeneti jele a mach nál.Merre  mivel lehet azt rátolni a freki váltóra ?

svejk

A frekiváltó analóg bemenetére.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/pwm-10V.jpg" TARGET=_fnew>Ez egy nagyon egyszerű PWM-analóg átalakító.