Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok!
Valakinek nincs leírása vagy valami infója, hogy kell a nulláról egy VLT 2020-as frekvenciaváltót beállítani.

svejk

Alapvetően alapból minden be van állítva.
Kérdés, hogy Te mire szeretnéd használni?
Egyébként http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/VLT2020.pdf" TARGET=_fnew>itt a gépkönyve.

s7manbs8

Egy 100W-os 3 fázisú motorhoz mennyiből jönne ki egy hozzávaló frekiváltó, ilyen kicsiket lehet kapni ?

svejk

Lehet, 5-10 ezer Ft használtan.

s7manbs8

Az 5 ezer az még talán jól hangzik.

skwby94ub

Érdeklődök, frekvenciaváltót tud valaki javítani?
Van két "RENOLD" (japán) 2,2kW-os, hibás készülékem, ezeket szeretném megjavíttatni.

svejk

Én szoktam...
Több-kevesebb sikerrel, ha fődarab cserés akkor sajnos felejtős, nem rentábilis...

svejk

Használ-e valaki VACON (Honeywell) CX/CXL/CXS típusú frekiváltót?
Kellene egy kis segítség az LCD kontrasztállítása ügyében.

Teaway

Menü > M7> Contrast

svejk

Hehe.. csak most nem látok rajta semmit, tehát vakon kellene csinálnom.  
Az kellene nekem, hogy bekapcsolom, x gomb y-szor aztán z gomb v-szer és akkor lehet fel-le állítani.
Neked van ilyen frekiváltód?
Kicsi az esélye hogy ez a baja, de az LCD szegmensek látszólag megkapják a vezérlő jelet szkóppal nézve, de mégis kuka.
Sajnos az LCD hozzávezető fólia ragasztva van mind a panelhez, mind a fóliához, ráadásul speciális jelek is vannak az LCD-n, nem sima karakteres, tehát nem cserélhető.

Bencze András

A Vacon LCD kijelző típusbetegsége, hogy a fólia ragacsa elengedi magát. Orvosság középmeleg (120-150fok) lapos pákaheggyel a kontaktokat melegítve meg lehet javítani. (Eddig nagyjából sikerült a műtét.)

svejk

Köszi!
Csak az aggaszt, hogy nyomásra, rásímogatásra sem reagál.
Minden estre megpróbálom, vagy inkább küldjem el, Te már többször csináltál ilyet?

svejk

Természetesen nem ingyen gondoltam...

Teaway

"Neked van ilyen frekiváltód?"

Nem, nincs sajna[#szomoru2]

svejk

Végigmelegítettem, valóban egy két karakter előjött, de ez így korántsem elfogadható:(
Öröljünk a XXI. század vívmányainak és technikájának :(