Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Frekvenciaváltó

Indította gaben, 2024 április 09, 16:06

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

Ez kokrétan egy 500Kw-os.
Egy 2 méter átmérőjü "mókuskerekes"ventilátort hajt.Ebben a dobozban csak a betáplálás és az egyik kimenő fázis van,a másik két fázis az mégegy ugyan ilyen dobozka.

Révész Richárd

Na hogy ez mé lett dupla?!

dolfi

Bánya felsómarónak jó lesz!

bmejdz9nu

"500Kw-os. ... ventilátort hajt..." Csupáncsak:) Helicoptereztek vele?  :) 500Kw biztos elég hozzá:)

Révész Richárd

Egy nagy üstbe nyomja a hideglevegőt és borsót meg kukoricát szárítanak vele.Mikor beüzemeltük, 10Hz-el forgatva elfújt a szele.Brutális.

Rabb Ferenc

Igaz a mondás: egy szónak is száz a vége. Tíz jópofizás, de egyik sem a Te problémádra reagált.

Nem valószínű, hogy a frekiváltó tud olyat, hogy ha akar megy - ha nem, akkor áll. Ez inkább kontakthibára utal. Ez lehet a vezérlő, és az erősáramú oldalon is. Vizsgáld végig a kábeleket, csatlakozókat. Vigyázz be ne daráljon a gép, ha esetleg a nagy matatás közben beindul. De hagy csatlakozzam én is a "jópofikhoz"! 2,5 LE-s motor egy futópadon. Ezen tényleg lovakat is lehetne futtani...

000000000

Köszönöm segitségeteket,asziszem megoldódott a gon,.
Tanulságként mmegirom hogy más is tudja:
-minden vezérlő Dc-kábelére tettem ferit gyürüt,
+a frekiváltóra az emlitett pc-ből kioperált zavarszürőt,úgynézki mostmár (10perc próba)
munka közben oké a gép,viszont ha munka közbe a marót ki-be kapcsolom néha,véletlen szerüen még mindig lefagy az x-tengely egy kis időre..megoldás:nem kapcsolgatom ...ha dolgozik..

Üdv,szép napot

s7manbs8

Nekem is volt ilyen bajom, hogy motor bekapcsoláskor csak kapott valami zavart, a megoldás szűrtem az LPT porti kimenet jeleit, meg mindent amit csak lehetett, és megszűnt a baj.

000000000

Ezt hogy érted? Mi a pontosabb megoldás az LPT szürésére?

s7manbs8

Pl. olyat csináltam, hogy az LPT-ről jövő kábel vezérlő oldali végére tettem 1nF-os kondenzátorokat a kimenetekre a GND és a kimenet közé, vagy még sorosan előtte 100Ohmos ellenállást.

svejk

Help!!!

LUST   FU2000
VF2410RT SIE ME3

Valkinek lenne ehhez az förmedvényhez :) valamiféle doksija?
Valami Siemens klón lehet...
Ha segít akkor holnap csinálok egy képet róla.

f2266unib

Sziasztok!

Valaki aki ért hozzá help plz!
Van egy 2300W/1500rpm körüli Ac motorom. Ennek a sebességét szeretném 5 sebességre leosztani. (300, 450, 600, 900, 1200 körüli értékekkel.) A folyamatos sebességszabályozás nem fontos, az viszont igen, hogy az "erő" megmaradjon. Ha jól gondolkodom, valamiféle frekiváltóra lenne szükségem. A neten fellelhető kapcsolásokkal az a gond, hogy 2-300w-os motornál nagyobbat nem bírnak el. Amiben nagyot tudna vki segíteni az az, hogy egy kapcsolási rajzot (by: Móriczka) és egy magyarázatot (mi-mit csinál kérdés dedósoknak) jelleggel juttat el hozzám. Alkatrész jellemzőim: Alacsony pénzügyi kapacitás, a "túlbonyolult"-hoz viszonyított aktív és passzív ellenállás, rendszeres hiszt(i)erézis,valamint néha induktív érdeklődés és potenciális kifakadás :) köszönettel:

Kanegér

ANTAL GÁBOR

Szia!Gondolom nyomaték az az erő! Nos a frekiváltók ( leszámítva az alacsonyfrekvenciás üzemet )a motoron a névleges áramot folyatják ebből következően a nyomaték  közel állandó. De nem nő mint egy áttétel használával. Minthogy a nyomaték és a szögsebesség szorzata a teljesítmény , a motorod frekiváltóval táplálva 300 as fordulaton csak  460 wattos lesz.(elméletileg ) Szerintem a teljesítményigény akkora hogy megérdemel egy gyári frekiváltót. Újonan legalább 50 e ft (Vatera ???) Én nem  kísérleteznék  házi megoldással

000000000

30eFt-ért tudok szerezni hozzá 1 fázisú frekvenciaváltót.
Enyiből az anyagot nem tudnád kihozni és így a szívóágat is elkerülöd ami általában nem kevés pénzkidobás szokott lenni.    [#hehe]

me3ua0a6

Üdv!
Elektronika topicban felmerült pár kérdésem. Kérem, aki keni-vágja a frekiváltókat, az próbáljon meg segíteni!
Köszönöm!
Elektronika topic: #6158 és #6162