Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Bicska

Annyira nem veszélyes pár másodperc útán a centrifugális erő hatására az arcodba csapja az egész spagettit[#nyes]

000000000

...vagy ha útban van a kezed levágja egy ujjad....nekem majdnem 9 ujjam lett,de sok tejet iszom és ezért erős a csontom :)), ugyhogy csak csontig vágott a folyóforgács...mondjuk az 1500-as gépen volt ami 3kwal forgatta a vasat...
Ha megnéztek cnc gépeket munkadarabelőtolóval stb. ott álltalában arra törekednek,h ne legyen folyóforgács,mert rátekeredhet a munkadarabra,útban lehet a késnek ha útban van rondább lesz a felület és a forgácstartóban se fér el.....te ami jó benne az az,h komoly parókát válik belőle,ha rádobják valaki fejére

4mjnxdwuu

Ha nem sajnálod, lehet.. [#hehe]

7vpav5d32

csak ovatosan mert. fojt. a csevegőben

Robika37

[#ejnye1]Óvatosan Urak! Anno MEO-s kollegáról letépte a vonóorsó a köpenyt, igaz semmi keresnivalója nem volt ott. Ez igaz ránk is. Akinek nincs dolga a mühelyben az ott álljon ahová mondja az ember, vagy menjen moziba nézelődni...

Robika37

Ha veszel . Szólj! Mutatok egy-két dolgot, nem csodák csak könyebb mint könyvből.
További szép napot! Robika

nv5firipz

Köszönöm. Jelentkezni fogok.

000000000

"Egyébként marhára tetszik amikor lejön róla 1-1,5 méter egybe forgács, szép rugó formájában. "
Na erre nagyon kell vigyázni nem okoskodásból mondom de tud szép embert csinálni ha addig nem volt  szép..:)))
Igaz én csak köszörülgetem a késeket de mikor ilyen nagy darabbal talákozom akkor elszaladok:))

HJózsi

Egy angol nyelvű felhasználói kézikönyv a mini esztergához: http://cnctar.hobbycnc.hu/HJozsi/Eszterga/Mini%20Lathe%20Users%20Guide.pdf" TARGET=_fnew>ITT . Jók a képek benne, akinek még nincs meg a masina érdemez átlapoznia...

bmejdz9nu

Józsi, nem kellene ennek a "kis" esztegának és a dolgainak egy külön topikot nyitni?
Ahogy figyelem az eseményeket egyre több "fut belőle" és a "tuningolására" is érdeklődés van...
Ha jól tudom a világban ennek az esztergának sok "rajongója van"... nem tudok még egy hasonlóról sem aminek "fan" clubja is van...  
Jobb előbb mint később...

3vv2btrhv

Jogod és kötelességed topikot nyitni !!
A pdf nem jön be !!

bmejdz9nu

Ez csak akkor működne ha a Józsi is akarná...
Ő már több éve hajtja ezt a masinát, ismeri minden csinját-binját... persze ezt tudja mindenki... [#vigyor2]
Már rég vett (vehett volna :) volna másikat, jobbat, szebbet, nagyobbat, csillogósabbat :)... de nem, mert a szívéhez nőt... szerintem....

HJózsi

Lehetne, de nem lesz akkor kis eszterga - nagyeszterga szeparatizmus para...? [#circling]  
Vagy éppen arra lenne jó, hogy a Mini Eszterga tippek trükkök gyűjtője legyen ?

HJózsi

Lehet azért, mert 'space' volt a nevében. Feltettem 'space' nélkül is : . http://cnctar.hobbycnc.hu/HJozsi/Eszterga/Mini_Lathe_Users_Guide.pdf" TARGET=_fnew>ITT

bmejdz9nu

Nem. Nem szerintem.
Majd arra kell kicsit figyelni, ha "klasszikus" azaz általános kérdések merülnek fel azok ne keverdjenek össze...
Ez nem egy "kis" eszterga... ennek lelke van...nem kell, nem akartam "lekicsinyezni"... mind tudod ebben a topikban a #1-et biztos olvastad... nekem is volt én is szerettem... Sőt tudom, hogy ennek a "tökélesítgetése" egy jó "spassz" és rengetegen kedvelik a világban...
Talán ebből az esztergából adták el a legtöbbet? vagy ez a legolcsóbb?  
De az biztos, hogy ez a legértékarányosab... azaz meg lehet vele szinte mindent csinálni... és nem túl drága...
A semminél pl. milliószor jobb!!! Vannak dolgok amihez a hobbystának eszterga kell.  
Előbb utóbb mindenkinek lesz... és lehet, hogy pont ilyen, mert többet a vásárlásnál nem akar rá költeni... meg minek is... az alapcélnak teljesen megfelel!
Sőt!!! pl. a tied már CNC-s... stb... tehát a "tuning lehetőségek" korlátlanok... más esztergákhoz még tizednyi infót sem találtam a neten...  
Tehát ez az eszterga más, ennek az asztergának kultusza van...
Szerintem csak az a kérdés mi legyen a topik neve? Ezt neked kellene eldönteni! Ez szerintem mindenki számára egyértelmű!