Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszönet! Próba következik.

7vpav5d32

Hatos menetet furkáltam egy régi tokmány pofáiba amit már nem sajnáltam a tokmány palástja felől. Igy tudtam rácsavarozni valamit ami felfekszik a palástra, hogy felszabályzáshoz feszesen lehessen tartani a pofákat. Az eredmény jobb lett mint az uj tokmány.

Robika37

Én úgy csinálom :befogok egy darab vasat, a tokmánypofa homlokoldalába beszúrok egy hornyot, utánna a horonyba befogok egy csődarabot. Máris lehet szabályozni kivül-belül csak figyelni kell a szorítás irányára.

7vpav5d32

Ez tetszik[#worship]. Ja és marha boldog vagyok. Sikerült ma vennem egy lapkás kést ami poly-v szijhoz van. Egyszerre négy v beszúrást csinál. Mindig nagy gondot okozott a poly-v szijtárcsa készitése.

000000000

Ez érdekes, csak nemértem. Ha esetleg............

Miki2

Szerintem így sem rossz:

A csapok a tokmánypofa elejébe vídiafúróval (kínlódva) fúrt furatokba ülnek be. Nem kell illeszteni, nem érdekes, ha a gyűrű nem fut.
A méreteket a tokmány méreteihez kell igazítani.
A csapok száma a pofák számával megegyezik.
Üdv
Miki

7vpav5d32

Ezek szerint mindenki próbálja húzni az ujj tokmány vételét :-D

robroy007

Szia Péter!

Danibá #998 hozzászólásával szeretnék egyetérteni!  

Keresem az indukciós edzés topikot, ugyanis most csillant fel bennem a lehetőség és keresek hozzá embert aki kivitelezi az elektronikát mert nekem kínai sajna  

rengeteg lehetőséget látok benne csak ki kell használni!

szerintem ami nem megy tegyétek archívba, de ne töröljétek bármikor jól jöhet egy néhány éves ötlet csak arra kell emlékezni hogy a hobbycnc fórumjában volt!
(saját tapasztalat: a család kikészült amikor a költözés során cipeltem a 40-50 kiló tömény katalógus rengeteget aztán rászántam magam 5 év után, hogy selejtezek. Kár volt, de még mekkora hiba, hogy a címeket sem jegyeztem meg, azóta sincs megoldás a problémámra)

Üdv Robi

Miki2

Szia István!
Igen, ezzel póbálkoztam.
Eddig még nem volt rá szükségem, így csak azt próbáltam csinálni, amit a képbeszúrásnál olvastam.
Jótanácsot magánba is szívesen olvasok.
Köszi
Miki

robroy007

Miki2 szia!

http://d/esztergálásGyűrű.JPG

d/szt... a saját gépedről (szerveredről)linkeled a képet??

Üdv Robi

Miki2

Szia Robroy!
Én csak egy beszúrást szerettem volna csinálni, mint egy szövegszerkesztőbe.
Miki

bmejdz9nu

=== CncTar.HunBay.com 10G tárhely === topik...
Másold fel a képet a szerverre, nyisd meg egy bönészőben... az elérési utat (felül) másold vágólapra... utána illeszd be a kép-beszurása linkbe... menni fog!
Próbáld nyugodtan, majd ami nem sikerül törlöm...

000000000

Jé eltünt a hozzászólásom! Te voltál Péter?
Miki2, a lényeg, hogy saját gépről nem lehet képet linkelni (ezt írom az ismertetőben is), csak a netről (valahova a netre fel kell előtte másolni és onnét linkelni)!
Erre alkalmas Péter servere, vagy a File Tár is!

Robika37

Üdv az Uraknak !
Most én kérdeznék, lehet, hogy lámát. Melyik progival lehet G kódot generálni kifejezetten esztergáláshoz/mach2 mach3 alá . Főleg nagyoló ciklusok érdekelnének.
Köszike előre is. (jó lenne Free esetleg megoldás[#ravasz1])

yuagaci9g

Lazy cam? [#lama]
Nekem nem jott be a marasnal, talan jo az esztergara, vagy egyaltalan mire lehet hasznalni?
Meg egyetlen ertelmes maropalyt sem sikerult vegigvigyek vele.