Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

uzahitefr

szia amp! milyen csavarra lenne szükséged mármint méret? én is váci vagyok

HJózsi

Kössz a címet, már csak ez hiányzott, megy a nyomdába ... pdf... :)

7vpav5d32

Nagyon jó ez a kis filmecske! A vasasoknak figyelmébe ajánlom, hogy nézzék meg a kés helyzetét faesztergáláskor. A fánál nem érvényes a tengely magasságban tartott él. A valamikori mesterem azt mondta, hogy ne kapard a fát hanem hántold.

hyn6ys8wt

Szia!
Most főleg m3x10-15mm-es belső kulcsny imbusz kellene 4db hegyes véggel...

uzahitefr

körbenézek m5 m6 van megnézem talán találok 3 ast is

3vv2btrhv

3vv2btrhv

Kristály Árpád

[#eljen][#wave][#eljen]

Miki2

Szervusz H.Józsi!
Mikor utoljára találkoztunk ezen a topikon, azt írtad tudsz segíteni encoder ügyben. Nos a motorom csak egy tengelyvéggel rendelkezik, a másik oldala duplán zárt. Belső csapágyház fedél + burkolat. Ezért olyan encoder kellene amit vaky a főorsóról, vagy a motorra szerelt keskeny szíjtárcsáról meg lehetne hajtani.
Ha még így is lehet szó a segítségedről, Köszönöm.
Üdv
Miki

000000000

....Siger eszterga....

000000000

Singer..akart lenni

4mjnxdwuu

Én is alkottam késeket a kis esztergámhoz, meglepően jó... / mondom ezt kb 1 hetes kemény esztergályos szemmel...
http://cnctar.hobbycnc.hu/Trapista/ez+az/eszterga-k%e9s.JPG" border=0>

000000000

Egész jónaklátszik! Necsügedj, van aki még egynapos esztergájos sincs. De, egyhónapmulva már, eztsem mondhatod magadról.(1 hetes).

bmejdz9nu

Ó milyen "luxus kivitel" ... a lapkák helye bemarva... ugye milyen egyszerű... és jó...
Ha dönteni kell egy kicsit netán ... a szár hátsó felé-alá (a befogatóba) tegyél egy pl. alátétet... próbáld ki... néhány lapka ezt "kedveli"...
pl. A kerámi lapkákat mindíg meg kell dönteni negatív élszögre...  [#wave]

HJózsi

Igen, van olyan encoderem, amihez tengelyt, csapágyat is tudok adni és szíjtárcsa is van rajta amire kb 3mm-es kör keresztmetszetű szíjat tudsz tenni. Küldök képeket adatokat privátba.