Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

kgmggiev6

Igen erre gondoltam. Nem olyan nagy ez ha a másik oldalról /ipar/ nézzük. Hát igen, ez tényleg csak össze van kinába dobálva. Meg én csodálkoztam egy-két müszaki megoldáson is. De most már kiváncsivá lettem, hogy a quantumba is ilyen. Konkrétan a mankókerékről érdeklődnék milyen csapágyazása van, mert az enyimé acéltengely/?/+ öntvény persely ez a csapágyazás, nevetséges, és már hangja van. Meg még egy kérdés. Van-e neked kialakítva a főtengely csapágyazásához kenési hely / sajna ez alapból hangos olyan mint ami szárazon megy. Csere/

bmejdz9nu

Én láttam hasonlókat pl. a nagyobbik Erbát... nem Quantum... nézd meg élőben mindkettőt...
Alig van árkülönbség... megéri azt a plusszt...
Nagyon elégedett vagyok vele... Azt hogy a DC motorokat a másvilágra küldöm... arról mesélhetnék... Én vagyok a hibás! De nem bánom mert AC-val jobb lesz!

hyn6ys8wt

Az ac servok tényleg karcsubbak. De nem fog melegedni folyamatos üzemben (ezeken -ac servo - ugye nincs hütőborda?) Mennyibe van egy 300W-os ac servo? Német ebay-n csak drágákat láttam:-(  Szétkapom én is a gépet (ugy sincs még mindig egy darab késem se hozzá) és megnézem mekkora hely van benne...
Kiváncsian várom hogy Te mire jutsz majd. Lehet Neked tágasabb hely van.

hyn6ys8wt

Az ac servok tényleg karcsubbak. De nem fog melegedni folyamatos üzemben (ezeken -ac servo - ugye nincs hütőborda?) Mennyibe van egy 300W-os ac servo? Német ebay-n csak drágákat láttam:-(  Szétkapom én is a gépet (ugy sincs még mindig egy darab késem se hozzá) és megnézem mekkora hely van benne...
Kiváncsian várom hogy Te mire jutsz majd. Lehet Neked tágasabb hely van.

hyn6ys8wt

Azt hogy karcsubbak az azonos telj-mellett kisebb méretre értettem

hyn6ys8wt

Régebben vásároltam az ebay-n 4db egyforma motort (mert olcsó volt? 60EUR szállítással) Valamilyen servo motor lehet még nem próbáltam ki. Teljesen ujszerű, karcolás nincs rajta, a német eladó azt írta stepper motor. De sztem van rajta encoder mert jön belőle egy csokor vékony vezeték is(vagy 20)   A nagyáramú csatija az 3 pólusú, bármelyiket bármelyikhez nézve egyforma ellenállásértéket mérek. Encoderes léptető?(3 kivezetéssel?) vagy 3f ac servo?  Neten nem találtam róla semmit: Electro Craft Servo products, Relience Electric XBR-2910 feliratok vannak rajta. 90x90x150mm-es külméretek. Mi lehet ez?
Jó lehet eszterga főorsó motornak?:-)) Vagy merjem kipróbálni frekiváltóról? És ha mégis valami léptetőmotor akkor nem fog tönkremenni? Olcsó volt de azért nem akarom kinyírni:-))

bmejdz9nu

fotó kellene... addíg ne nyírd ki... :)

hyn6ys8wt

Holnap lefotozom:-)

vthgizrff

Próbáld ki egy elemmel, az biztosan nem csinál benne kárt. Ha leptető motor akkor produkálnia kellene némi tartónyomatékot.

000000000

Meg akkor is eza lesz a jelenség, ha BLDC, vagy
AC szervo motor, tehát sajna ez alapján nem
lehet megkülönböztetni.:(

Szalai György

bmejdz9nu

Hát ez ugy néz ki mint egy léptetőmotor encoderrel ?

http://i4.ebayimg.com/03/i/000/ab/da/9534_1.JPG" border=0>

000000000

Szia Amp!
A kép alapján ezt nem lehet eldönteni, de
a 20 vezetékes jeladókábel legkevésbé
utal egy léptető motorra. Ez sokkal inkább
egy BLDC vagy AC szervo motor. Ha egyszer
errefelé jársz és szeretnéd, ingyenesen
bemérem, megforgatom Neked.

000000000