Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Rám gondolsz? Akkor Te a megszólítás! :)
Először a #1-es gépem volt most Quantum...

000000000

Oregszel! Gyorsabb hozzászólást vártam...  egész 3 percig tartott...[#crazya]
Persze igazatok van...   ...egy oldalról...   amatoristván, az alkatrész beszerzése régi géphez nagyon nehéz dolog, vagy lehetetlen...  Most gyártjuk a harmadik fogaskereket egy oreg marógéphez, mert lehetetlen beszerezni. Akinek nincs rá lehetosége, és a munkához is megfelel, nincs min gondolkozni...   de! egy régi gép, amibol nem sajnálták ki az anyagot...      
két hónapja dolgozunk a gépen és még kb. két hónap elottunk van, de akkor már "gép" lesz...    
...remélem...[#confused]

000000000

És mennyire vált be? Gondolom fánál nem lesz gond vele, de acélt is meg lehet vele dolgozni? A kérdésem nekem is az, hogy mire elég 600w?

000000000

Ha megveszem a vasat jövő héten, lehet, hogy fél év múlva már tudom is használni?:)

4mjnxdwuu

nekem a kis erba gépemen vasba lapkás késsel "0,5-1mm" bele és oldalra nyom.... Ha benne volt 1 mm és nyomtam mint az ökör akkor néha leoldott a 300W-os moci védelme.

bmejdz9nu

Akinek nincs egy második esztergálya... második marógépe... vagy nem akar "speciális" gondot, (pl. nem mazoalista) vagy talán - nem is akarom írni - nem ért hozzá... vagy nincsenek "gépipari" kapcsolatai... annak úgy kell venni mint bármi más iparcikket, alkatrész és szervíz lehetőséggel...  
De persze ezt nehéz a másik oldalról meglátni... :)

000000000

azért próbállak lebeszélni az oreg vasról, de ahhoz minden kiegészítot megtalálsz otthon, vagy a szomszédnál, vagy legrosszabb esetben bárhol, bagóért. ... de látod, ennek is a másik oldalon ára van...

4mjnxdwuu

bocsi az egy acél csapszeg volt...

bmejdz9nu

Hi! amatőristván.... Használd a "Válasz" gombot! Akkor tudjuk kínek írtál!
(előtte rá klikkelsz és utánna írod...)

000000000

ebben Neked is teljesen igazat adok [#law] , de akkor hol az igazság ...[#alien2]

000000000

Hát igen, négy oldal véleményéből kiindulni nem könnyű feladat. Nem lehet összhang véleményben vevő, eladó, tulajdonos, és kivülálló között.

bmejdz9nu

Sehol az igazság!
Ha én "szaki" lennék akkor más lenne... Ha egy olyannak akarnám elmesélni - aki 20 évig esztergált pl. egy üzemben - hogy vegyen egy kis esztregát 100-200e ft-ért kinevet... ez ok...
Tehát? aki ért az esztergáláshoz az vehet bármit... Ha valaki autószerelő... vehet bármit...

000000000

igazából, ha nincs lehetoséged oreg vasakkal foglalkozni, csesz rá, vegyél egy új, kisebb gépet. Nekem ez a véleményem. De lehet, hogy bejon az 5-os lottó is.[#vigyor2]

bmejdz9nu

Mi a szakmád? Mi a lehetőséged? Ez dönt... szerintem... :)

000000000

... és mire kell...?