Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Én meg most festem a kicsikémet ha kész lessz felteszem de lehet hogy a szin nem megfelelő kicsit szürkés, most jöttem rá hogy nem az igazo szint kevertem ki.

000000000

Igy nézett ki.
2.000kg[#nyes]
Egyébként ismeri valaki eszt a tipust?
http://cnctar.hobbycnc.hu/tramp/DSCF2509.JPG" border=0>

bmejdz9nu

Na lassan tényleg kellene egy mini eszterga topik is... [#circling]

000000000

Ezis mini ha mellé teszük egy 8-10 tonnásnak[#crazya]

000000000

Most hogy a szánok fel lettek javitva nagyon pipec gép lessz.
Szerintem olyan 0.00000-körüli pontosan lehet vele dolgozgatni[#zavart1]

Robika37

Sztem. ez egy TOS gyártmány. Vezérorsója nincs, vagy egyben vezérorsó a vonóorsó?

hyn6ys8wt

"Ha egyszer errefelé jársz és szeretnéd, ingyenesen bemérem, megforgatom Neked. "

Köszi Tibor!
Lehet, hogy élnék a lehetőséggel:-)
Főleg ha kiderülne hogy vagy 3fázisu Ac servo motor vagy brushless dc (bár ez utóbbinak nem ismerem a müködését) Meg hogy mekkora teljesítményü...
A #1098 alattt kép mond neked valamit?

000000000

Igen ebben a gépben csak vonóorsó van nagyolásra
készült gép 15-30mm fogásokat lazán viszi,de ha kell akkor századra pontosan lehet vele dolgozni.Szerintem nem Tos gyártmány,bár a fene
tudja.
Szerinted az?

Robika37

Láttam régi TOS-t dupla lapos ágyast az hasonlitott rá. Több foto kellene, de a lényeg a lényeg, müxik oszt annyi.
További szép estét . Robika

000000000

Vannak olyan gépeim amiket sokan nem ismernek vagy nemis láttak még soha:)
Ez a hátránya mert ezeket nem lehet kivesésni és nincs alkatrész:)  
  Robika37   mail-ben majd küldök képeket mert kivácsi vagyok:)

Robika37

Sztem. az alkatrész az szinte az összes tipushoz nehézkes. Kivéve tán az újabb és a nagy db számban  gyártottmagyar gépek, de hát ez a szép az egészben. Palástköszörüvel könnyű 0,01-ot tartani akár egyediben akár sorozatgyártásban, de próbálta volna meg valaki a régi laposszíjas gépemmel [#hehe]

000000000

Laposszijas gép?
Olyan nekem is van 750-es csak most nemjut eszembe a neve hogy ki gyártotta.

7vpav5d32

Kirshner E215-ös nekem is van egy 1500-as meg annak talán a dédapja egy 3000-es igazi matuzsálem. Gyüjtöm én is az ilyeneket, jól néznek ki a TOS SV mellett ha rendbe vannak rakva. Akkor még adtak a formára.

7vpav5d32

Slezinger E215 a Kirshner az másik nagy vas

000000000

Szia Amp!
Már írtam, a kép alapján nem lehet eldönteni,
szerintem BLDC vagy AC, ami majdnem ugyanaz.
Egyszer telcsizz, és megbeszéljük a talit.