Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

vthgizrff

Hasonló gépeken dolgoztam 5-6 évet. Nem kívánom azt az élményt senkinek..

j3rx6bsjd

Mi velük a probléma?Azon kívül,hogy nem a te zsebedet tömik?:)

000000000

Lukkést készítettem 20x20mm húzott négyzetacél,rádiusz lapkával.Aluban szépen dolgozik.http://st0.extra.hu/b/bo/bodika/1196000415_12a2d2dba4fb8483f9ac349c4c19a361/1196003110_6fbf3ee2d2c3c2f9bfeb03f0c3c35f51.jpg?rnd_id=2886354" border=0>http://st0.extra.hu/b/bo/bodika/1196000415_12a2d2dba4fb8483f9ac349c4c19a361/1196003164_79bdf5f33d0a7da291dd7650bb805ca8.jpg?rnd_id=46825" border=0>

vthgizrff

Igen, az első probléma az amit Te is említettél :-)
A másik gond, hogy az ember azt hinné mekkora kihívás egy ilyen gépet még kezelni is, nemhogy programozni. A valóság meg a kapitalista kizsákmányolás. Ezek a gépek jellemzően egy alkatrészt gyártanak akár több éven keresztül is. Tehát a Te dolgod gyakorlatilag megegyezik egy ipari robot szerepével. Általában a fönökeid szemében is az vagy.(csak olcsóbb kivitelben)
Kiszámolták mekkora veszteség az, hogy egy nap kétszer mész el Wc-re.  
A négy müszak, többgépes rendszer, félévente normarendezés a világ legtermészetesebb dolga.
Soroljam tovább?

vthgizrff

Igen az első probléma az amit említettél :-)
A másik meg az, hogy az ember azt hinné mekora kihívás egy ilyen gépet még kezelni is, nemhogy programozni. A valóságban meg ezek a gépek, egy tipusú alkatrészt gyártanak akár éveken keresztül. Gyakorlatilag a Te feladatod megegyezik egy ipari robotéval. Ezt a fönökeid is így gondoljál, csak Te vagy az olcsóbb kivitel.
Kiszámolták mekora veszteség az, hogy egy nap kétszer mész el Wc-re.
A négy müszak, többgépes rendszer, negyedéves normarendezés a világ legtermészetesebb dolga.
Egyszer megkérdeztem, hogy mitől tudnék én többet megcsinálni egy alkatrészből, ha nem változott semmi, ugyan az a gép, szerszám, alapagyag. Az volt a válasz, hogy gondolkodjak el rajta, Ők nyitottak minden jó ötletre. (szóval én találjam ki hogyan dolgozhatnék többet, kevesebb pénzért)
Soroljam még?

j3rx6bsjd

Igen,ezek a dolgok,mind az alap problémához vezethetők vissza:)).Nekem azért lenne szükségem valami ilyesmi masinára,mert azonos szerszámozással nagyon széles méret tartományban kellene dolgoznom.
Küldtem mailt.

bmejdz9nu

Lenne egy kérdésem... biztos sokan tudjátok :)
A kérdés, hogy a tokmánymérettől függ a középső átmenő furat nagysága... van erre szabvány, szokás? Ismeret?
Azt tudom, hogy a 100-125-asok 20mm...30mm Előre is köszönettel!

3rymb5s35

Helló Mindenki!

Tudnátok abban segíteni, hogy ezt a gépet (lásd link) milyen esztergának nevezik?
 http://kepfeltoltes.hu/071214/G_p001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Előre is köszi!
K.

000000000

vélhetően sima csúcseszterga,revolverfejes szerszámtartó hellyel

000000000

Ez celgep (volt)?
Sorozatgyartasra utalo jegyeket velek felfedezni. A tevedes jogat fenntartom! (:

3rymb5s35

Köszi a válaszokat!
Biztos, hogy sorozatgyártásra való gép volt. Egy fegyvergyárban használták sorozat munkára.

Azt reméltem van valmi speciális neve, mert robbantott ábrát akarok keresni a befogó fejhez. Sajna az (is) hiányos.
Ha valaki tud valamilyen linket adni, vagy  könyvet javasolni, azt megköszönöm!
Üdv: K.

Motoros

Speciális neve mifelénk: csekedli :)
Ha nincs komoly gépműhelyed a háttérben akkor ebből szerintem sosem lesz hadrafogható szerkezet. Ha komolyan érdekel a dolog akkor tudok kézi revolveresztergát gyárit sok tartozékkal...mert itt is az a lényeg... elfogadható áron. Keress meg emailban.
Ha csak hobbi, akkor az persze teljesen más

Robika37

Üdv!
A "Pattantyús"-féle könyv utáneszterga- ként emlití. Sorozatgyártásban használatos,befejező sorjázó műveletekre. Rabszolgáknak....:-D

További szép napot

000000000

Hali!
Ki mivel szokta a fúrót kést stb.. hűteni-kenni?
Valami olcsó folyadék kellene.
Tudja valaki hogy menyibe kerülnek az emulziok amit lehet vizzel keverni?

000000000

20-30liter körül kellene.