Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

AlMgSi 1.5

-T651 meg a jelolese.
A jeloles mesterseges oregitest takar. Hokezelik, melegvizes edzest kap. Ezaltal a kisebb feszultsegek es a repedesterjedesi hajlam csokken. Felhasznalasi teruletei kozul egyet ismerek: verseny motor tartozekok, um. labtartok, fek-, kuplung karok.

ALCAN-nal (alacn.hu) be tudod szerezni. De ugy altalaban ha megkovetelt a garantalt minosegi alapanyag a munkanal, erdemes itt kezdeni a kerdezoskodest.

000000000

Ezek a kis 300-as klon esztergak hol kaphatok most?
Esetleg van olyan ceg, aki vallal csomagkuldest is?

Hulye voltam, meg kellett volna venni egy korabban ajanlott gepet. 90e-t... Kis sem vettek a csomagolasabol. Persze akkor meg nem tudtam, hogy mire hasznalnam. Azt meg nem akartam, hogy alljon a sarokban...

000000000

MO-i lehetosegek erdekelnek.

HJózsi

Köszi az infót!!! Egy kockát öregítek vagy 3 éve ... :) a felületén csináltam próba megmunkálást, nagyon jól lehet vele dolgozni, jó éles szerszámmal + egy kis den'szesz ...  
Alcan-ék most frissítik weboldalukat ...

dg8n4i8x

T.I.P. és Erba Praktiker
Ferm és Einhell Baumaxx
Assist a Metróban szokott előfordulni

Vagy a neten is találsz pl http://www.uni-max.hu/search/?exps=eszterga&detail=1&SearchType=name" TARGET=_fnew>ITT

Szedlay Pál

Bizony, most már drágábban fogod megvenni!!!

000000000

Ez van! (:
Tegnap azert osszeraktam egy kiserleti kettengelyes ferde agyas cnc esztergapad prototipust. Talan nem meguszom "ingyen".  

BUEK es eredmenyes gepatvetelt!!!

000000000

Szedlay Pál

Köszi és neked is BUEK.
 Ma veszem át a gépet, de csak kedden szállítom, mer a súlya miatt "nehézkes".[#smile]
Gratula  a ferdeágyas esztergádhoz és főleg ahhoz, hogy egy nap alatt össze tudsz dobni egyet
Lehet, hogy én is kiprobálom már egy év után az enyémet is.

Szedlay Pál

Köszi és neked is BUEK.
 Ma veszem át a gépet, de csak kedden szállítom, mer a súlya miatt "nehézkes".[#smile]
Gratula  a ferdeágyas esztergádhoz és főleg ahhoz, hogy egy nap alatt össze tudsz dobni egyet.
Lehet, hogy én is kiprobálom már egy év után az enyémet is.

3rymb5s35

Hali mindenkinek!
Valaki kérdezte itt a fórumon, hogy a tokmányátmérő valamint a tokmány közepének furata milyen méretösszefüggésben van.
Nem tudom aktuális-e még, de a Nóniusznál találtam egy katalógust, amiben benne van. (TOS tokmánykatalógus 30. oldal)
Ha sikerül belinkelem.
http://www.noniusz.hu/WEBSET_DOWNLOADS/209/tos_svitavy_noniusz_katalogus_2006_januar.pdf" TARGET=_fnew>tos tokmánykatalógus
Remélem hasznos lessz!
K.

e7c897sd8

Valaki ismeri (használja) az UNIMAX mini CQ9318-as típusu fémesztergát? Olyan 100000-ft körül van az ára. Megéri? Házi barkácsolásra kellene az írósztalomra... :-)

http://www.uni-max.hu/esztergak/femmegmunkalas/l/" TARGET=_fnew>kép

hyn6ys8wt

100000+áfa az 120000Ft. Ettől olcsóbb (109000) az Erba compact-300 a Praktikerben. Az Erba 300mm csucstáv a Unimax-os gép csak 210mm... Amugy tökugyanaz a két gép, tényleg csak az ágy rövidebb. Viszont 8x8-as késkészlet aránylag olcso a Unimaxnál. Én náluk vettem áfával szállitással 9000-ért, a többi cuccot drágának találtam.

hyn6ys8wt

Ja és a Unimaxnál még plusz fuvarköltség! Az Erba-val sporolsz sztem legalább 20ezret (ha van közelben Praktiker) és 90mm-el hosszabb az ágy is... Itt a forumon van már egy pár Erba:-) és asszem mindenki elégedett...

Egyújabbgépépítő

A késkészlet keményfémlapkás?