Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

hyn6ys8wt

Jó ez csak drágább, mint a littlemachineshop, meg gyengébb a kinálat. Vagy csak nem néztem eléggé körül. Kiváncsi leszek a bágyogszováti cégre hogy most ujraindul milyen árai lesznek. Majd Multec biztos jelezni fog.

HJózsi

Én is! Remélem figyelembe fogja venni a rettenetes világpiaci kínálatot ... :)

HJózsi

Az amcsi ár nagyon virtuális nekünk ( szállítás + VÁM kell számolni... ) ráadásul ott mindent netto-ban írnak. Az EU-ban kötelező a brutto ár, tudok olyan hozzám közeli... céget amelyet a közelmúltban büntettek meg a csak netto ár feltüntetése miatt (Web)...
A végösszeg miatt alkatrészt ezekért nem rendeltem az USA-ból, nyákot viszont igen... Röhely hogy az olcsóbb mintha akármelyik nyákgyártónál gyártattam volna... Igaz, kész nyák volt, de pont az kellett... :)

hyn6ys8wt

Usa-ba áfát nem kell fizetnünk. Vagy igen? Én még egyszer sem fizettem. A litlemachineshop-nál a kalkulátor kiszámolja a vételárat a csomagolást, szállitást. Paypalla fizetek és csokolom. Nem igy van?  

Szedlay Pál

Nem az USA-ban fizeted az áfát és a vámot, hanem itthon.

hyn6ys8wt

OK.  Nekem idáig egyszer kellett vámot fizetnem usa ebay vásárlás után (82 vásárlásból) . Igaz majdnem mind használt cucc volt, de a szállitásra is kéne! fizetni áfát...annak meg mindegy hogy használt-e a cucc...
Nem tudom ez nálatok hogy müködik, nekem majd minden esetben kihozta a posta a cuccomat és itthon átvettem, kész. Egyszer kellett csak érte mennem és vámot fizetni.  
Szoval ha nem ebay-n vásárolok akkor számitsak áfára és vánra?
Ennek ellentmond hogy pár honapja vásároltam egy 'tálca' ic-t (pt2399) és azt is kihozták, se vámot se áfát nem fizettem. Sterencsém volt? Vagy van valami összeghatár az áfára is? A vámra van azt tudom (talán 200usd)
És hány százalék vámra, áfára számítsak? Tudja valaki?

Szedlay Pál

Ha jól tudom akkor ha az áfa értéke nem éri el a 10 eurót nem kell kifizetni. Tehát ha kb. 10000Ft. érték felett vásárolsz akkor kell csak fizetni. Nem nézik mi van a csomagban csak a feladásnál beírt értéket veszik figyelembe.
Hivatalosan: (árúérték+szállítás kültség)* vám*1.25 ennyibe fog kerülni a cucc.
A vám változó. A vámtarifakönyvben található általában 3-7% körül van.  
Eddig én csak a kisértékűekre nem fizettem,
Meg amikor megtudtam malmozni Őket.
Pl. egy 200$ tertmékre ami malayziából jött azt mondtam, hogy az ár nem dollár hanem ringgit.
Ez pedig egy fabatkát sem ér., így nem fizettem vámot, áfát.

000000000

Mindíg az adott országban érvényben lévő Általános Forgalmi adót kell megfizetni.Nem kell fizetned TAX-et az USA-ban és VAT-ot a Németeknél,hanem ha bejön az áru és a fináncok lecsapnak rá,akkor a Mo.-n érvényben lévő 20%-os ÁFA-t kell megfizetned......sajnos még a postaköltségre is!MUltkor rendeltem Taiwanból alkatrészeket kb.60€ +posta kb.40€,tehát a Vámot,ami a mindenkori forgalmi adó, 100€ után kelett fizetnem.....elég idétlen dolog sajnos

Szedlay Pál

Bocs Gege!

De a vám nem a forgalmi adó az két külön dolog.
Elöbb ráteszik a vámot és az ezzel növelt értékre teszik rá az áfát.

000000000

...marmint az EU-n kivuli beszerzesekre.
((aruara+szallkoltseg)+vam+kezelesikoltseg)+hazaiÁFA

Az EU-n belulrol viszont 2 eset van!

- nincs EU ÁFA szamod, akkor a FELADO orszag ÁFA-ja (VAT, MwST, stb) benne lesz az arban
es itthon a teljes ar koltseg lesz.

- van EU ÁFA szamod, akkor nettoban fizetsz es itthon kell a HAZAI ÁFA-t bevallni es befizetni.

EU= tenyleges tagorszagok + a tagokkal VÁM szempontbol azonos elbanas ala eso orszagok

Vám (es áfa) mentes a kiserteku aru minta
es a maganszemelyek!!! szamara is van valami
limit (nem kereskedelmi forgalmi) talan 230 Euro ertek (remlik)

Mas kerdes, hogy a futarok gyakaran VÁM csalnak...ket okbol is

- melot es idot sporolnak
- a futar arban soxor benne a VÁM ele allitas dija is, de ha lehet elsporoljak...es lehet mert soknak sajat VÁM udvara van, valahol az EU-ban :-)) es h aott beleptt az EU-ba utana a magyar VÁM mar kenheti a hajara...hiszen
az EU-n belul barhol lehet vamoltatni, barhova

A teljes EU egyseges "belfold" ugyanis...

hyn6ys8wt

Kösz mindenkinek. Elég érdekes ez, mert egyszer-kétszer meg lehet uszni szerencséből, de hogy mindig...

000000000

...én ugy tudom,h mivel EU-van,ezért nincs vám a tagállamok között,hanem fizeted az Áfát ott amelyik országban lakasz.Nyilván nem arra gondolok,h ki9mész a Németekhez ahol 19%-os,megvesz ott,majd itthon kifizeted azt az 1%-ot..hiszen nincsen határ,bármivel ki-be rohangálhatsz,hanem akkor van igy,ha mondjuk vállalkozó vagy és el akarsz számolni dolgokat...
..az EU-n kíívülről jövő dolgokról meg annyit,h nem néztem utána a jogszabályoknak,de az előző hozzászolásomban leírtakat egy Vám és Pénzügy őr hölgytől hallottam a főpostán akitől átvettem a vámolásra váró árumat.
..amit biztos,h figyelnek: Taiwan,Törökország,néha USA

000000000

és most egy kicsit más tészta:
A gépemhez kapott esztergaszívbe max 30mm átmérőjű anyag fér /tengelyekre,menetes szárakra gondoltak a gyártók/..mi van,ha csinálok egy nagyobbat,ami akkora,h épp elfordul a gépágy fölött és mondjuk csöveket munkálok meg,nem nagytömegű dolgokat....józa ész szerint az nem befolyásolhat semmit se csapágyat,se semmit,nem???

kgmggiev6

Én ugy tudom, hogy az esztergaszivet akkor használják ha két csúcs között esztergálnak, vagy szabálytalan alaku tárgyat kell megforgatni. Amit felhoztál példának az pont nem illik rá egyikre sem. Ha csövet munkálsz meg akkor hogy támasztod meg a csúcshoz, ha meg majdnem az ágyat éri a munkadarab akkor meg az esztergaszív menesztője nem fér el. Persze lehet hogy nem így van, ez csak az én véleményem, nem vagyok esztergályos. Attila

000000000

nem a munkadarab éri az ágyat majdnem,hanem az esztergaszív menesztője!!!És cső lehet 80mm-s falvastagsággal is! tehát 40mm furat /Azt az MK4 kúp még viszi/ és 80mm anyagvastagság,az átmérőbe 200mm és cső.....amugy meg síktárcsánál is szoktak meneszteni,nem csak csúcs-csúcs között.