Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

HJózsi

Inkább biztos a dolgában, mert módosítani, visszavonni csak addig lehet amíg nem licitál rá valaki... utánna csak körömrágás marad az aukció végéig ...[#nyes] vagy szabályt szeg, de annak következményei vannak... Péter ezeket már jobban ismeri ...

hyn6ys8wt

Jaja! de én arra gondoltam hogyha nincs épp érdeklődés és mégsem megy fel az ár... Én is vettem már 10USD-ért Funkciogenerátort, mert nem ment fel az ára, épp akkor nem kellett senkinek. De ez nem több ezer EUR-os cucc volt, mint ez az eszterga (amit különben 2800EUR-os fixáron is árul) Van valami trükk biztos, ekkora (semekkora) rizikot nem vállal sztem...

bmejdz9nu

bizony... kamikázé az eladó... de 100%-os!!! Tehát... tudja mit csinál!

bmejdz9nu

... és amikor listár fölé verik? mert az is szokott lenni? Összességében megéri neki... sokan licitálnak (nézd meg mennyien!)... beleélik magukat...  
ki van ez találva... :)betettem figyelésbe... én is kiváncsi vagyok... de nem először csinálja...

hyn6ys8wt

http://littlemachineshop.com/products/product_category.php?category=-1110836144" TARGET=_fnew>Ezek az adapterek vajon más márkáju tokmányokhoz is jok lehetnek? Ugy értem van valami szabvány hogy a 3pofás 125mm-es tokmányoknak egységes felfogatása van? Vagy ezek az adapterek csak a Littlemaschineshop-nál kapható tokmányokhoz használhatók?

Robika37

Üdv!
Azt nem tudom,de álltalánosan igaz,hogy a főorsófejhez kell passzolni neki. A tokmányhoz csatlakozó peremet a gépre felszerelve magával a géppel kell kimunkálni, akkor fog szaladni tökéletesen.
További szép estét !!        Robika

hyn6ys8wt

Köszi! És a furattávolságok szabványosak? Pdl 3pofás 125-ös tokmány felfogatása (furatok) egységesek különbözö gyártóknál?

Robika37

Tudomásom szerint nem. Más osztókörön vannak és ennek megfelelően más az illesztő átm. is.

hyn6ys8wt

Kár, azt hittem legalább az azonos méretű (és pofaszámu) tokmányok felfogatása szabványositva van:-( Köszönöm Robyka!

hyn6ys8wt

azaz köszönöm Robika! Nem akarlak átkeresztelni:-)

000000000

Sziasztok! Régebben már kérdezősködtem tőletek a különböző áruházak műszerész esztergáiról. Azt szeretném még megtudni, hogy jellemző-e rájuk a kúpolás. Mennyire lehet velük pontosan dolgozni? Nem mintha annyira gyilkolnám őket az elkövetkezendőkben de jó ezt előre tudni. Mint azt írtam többnyire vasútmodellekhez, sárgarézből esztergálnék. Előre is köszönöm a válaszokat. Sziasztok!

000000000

Helló !
Mint modellező nyugodtan tudom ajánlani azokat
a kis teljesítményű esztergákat.
Ezekkel a gépekkel akár gőzmozdonyt is tudsz
gyártani. Gondosan karbantartva tudod hozni a
százados pontosságot. De ez csak a technika,
a szakmai tudást neked kell biztosítani.
Minden kisesztergán a kisszán elfordítható skála mentén a kivánt fokra. A szegnyerget ne
forgasd.

Üdv
Ferenc

ag8iuddv9

Helló!
Keresek olyan esztergagépet megvételre amivel átmérő 1000 mm-ert medtud munkálni.Nem éppen hobby kategória de hátha tud valaki segíteni.
tel:06309675-884

000000000

Sziasztok!
Hűtő-kenő folyadékkal sokkal szebben lehet esztergálni,de nagyobb föorsó fordulatnál összecsap mindent.Erre találtam egy megoldást 4mm-es policarbonátból.
http://i262.photobucket.com/albums/ii98/body_026/DSCF0867640x480.jpg?t=1202049381" border=0>

000000000

http://i262.photobucket.com/albums/ii98/body_026/DSCF0866640x480.jpg?t=1202049471" border=0>