Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

http://i262.photobucket.com/albums/ii98/body_026/DSCF0864640x480.jpg?t=1202049530" border=0>

bmejdz9nu

én spritusszal szoktam (kenegetni)... az nyomtalanul elpárolog... viszonylag lassan...

Robika37

Üdv!
Én szoktam használni a csapot is[#eplus2]

000000000

Akármilyen kicsire állítod a csapot, nagyobb fordulaton akkor is szétcsapja.

Bicska

Naja, de ez csak akkor járható út, ha nem kell látnod, hogy mit csinálsz. Előtolással nagyolsz vagy ilyesmi, akkor jó. Üdv!

HJózsi

Hogyan hajlítottad? Van valami plexi v. polikarbonát hajlítód? Ugyanilyen célra szeretnék én is hajlítgatni ( kiseszterga, BF20 ) a fal már tiszta spricc... :)

000000000

Ez nagyjából így van, de azért a polikarbonát átlátszó, ahol nem csapódik rá a hűtőfolyadék.

000000000

Rátettem a síma asztalra, az asztal szélén legyen a hajlítás vonala, az asztalon lévő részre tettem bútorlapot súlyal és a hajlítandó részt hőlégfúvóval melegítettem jobbra-balra pásztázva, amikor kellően képlékeny lett, szépen lehajlott.

HJózsi

Köszi! Megpróbálom! ... :)

000000000

Ha fúrod és csavarozod a polikarbonátot, vigyázz, mert könnyen pattan.

HJózsi

Valójában még azt sem tudom milyen anyag, a Praktikerből van, Hobbyglas cimke van rajta.. majd megnézem talán apró betüvel rajta van ...
Plexivel van némi tapasztalatom, azzal is vigyázni kell ...

000000000

Én az Obiban vettem ugyanezen a néven.

2vkx6unz

Emlékeim szeint az Obis Hobbyglas az PE mint a pillepelack.

000000000

dg8n4i8x

Akkor lehet, hogy nem is PC? A polikarbonát vagy lexan legfőbb tulajdonsága, hogy nagyon rugalmas, még -20 fokon sem törik szilánkosan. Én dolgoztam valódi polikarbonáttal az nyúlk meg minden de nem akar törni...