Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

e7c897sd8

Köszönöm a gyors választ. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ehhez a típushoz tudok hozzájutni ismerősök által( áfamentesen). Tehát így 100 az egész. Az illetőnek nem pont ilyen kellett , ezért a lenti linkemen olvasható tartozékokkal együtt adja el. Még egyszer sem használta... Jellemző, elöbb vásárolnak, ezután olvasnak utána... De ez most esetemben előny. :-) A késkészletet én is nézegettem náluk.

hyn6ys8wt

Igen, bár nem értek hozzá. Melyik a jobb? (Alura, bronzra) És acélra?

hyn6ys8wt

Semmi extra tartozékot nem ad hozzá a Unimax amit a Praktikerben ne kapnál meg az Erbához.
Garancia hogy müködik a Unimaxnál? Futárral visszaküldöd? Az Erba igy akcio nélkül most 109.000 de még igy is jobban megéri az a 9.000ft többlet mert 90mm-el hosszabb a csucstáv ami sztem sokat számit egy ilyen (amugy is) kicsi gépnél. Biztos lesz megint akcio a Praktikerben, érdeklödni kell. (én pdl 90000-ért vettem az Erbát kb 3 honapja)

e7c897sd8

Na most már erősen gondolkodóba estem...
Alszom rá egy-két napot...

HJózsi

Számít a hossz! ... Nálam tapasztalat... Gyakran le kell venni a szegnyerget, mert útban van... Előbb utóbb én is hosszabbra cserélem, akkor vagy 5 éve csak ez volt, hosszabat vagy fél év múlva láttam..

dg8n4i8x

Ahogy Józsi mondja!!! Ha a szegnyeregbe beteszed a fúrótokmányt és mondjuk egy 12-es fúrót, meg a munkadarab kilógása és már "el is fogyott" a szánod... Hát még ha rövidebb... Kell az a hossz!
amp Ezeket a forrasztott lapkás késeket acélhoz találták ki, aluhoz és bronzhoz vegyél gyorsacél kést... Abból aztán olyat köszörülsz amilyenre szükséged van...

e7c897sd8

A gyorsacél késeket hol veszitek?

e7c897sd8

A vaterán láttam:

Gyorsacél esztergakés (böller) 160x12x8 mm 1000ft.

Ez sok érte?

hyn6ys8wt

Azt ugye tudod hogy a littlemachineshop.com-on lehet venni 14" upgrade-hez http://littlemachineshop.com/products/product_view.php?ProductID=1896&category=5" TARGET=_fnew>ÁGYAT is és http://littlemachineshop.com/products/product_view.php?ProductID=1897&category=5" TARGET=_fnew>VEZÉRORSOT ia. 350mm a max csucstáv ezeknél a gépeknél. Gondolom ennél nagyogg csucstávhoz masszivabb, szélesebb ágy kell.

Robika37

Üdv!
Úgy gondolom igen kedvező ár!

hyn6ys8wt

Ennél olcsobban lehet venni az ebay-n 8x8-as HSS anyagot. Ti. ezekhez a kis esztergákhoz ilyen méretű kést kell használni, feltéve ha nincs gyorscserés késtartód.

kgmggiev6

Üdvözlöm a fórumozókat! Most olvastam végig az elmaradt hozzászólásokat, és megakadt a szemem az 1253-as hozzászóláson. Kérdezem "amp",  mennyire biztos hogy megszünt a cég, mert január 1-én rendeltem egy síktárcsát, amit vissza is igazoltak, vagy ez csak egy gépi sablon igazolás? Megmondom őszintén, kicsit bizalmatlan lettem, telefonon se tudom elérni. Szerintetek érdemes várni, vagy keressek másik hazai boltot? Köszi a választ. Attila

dg8n4i8x

Kérdés hány darab jön ki itthon a szállítási költségen...

hyn6ys8wt

Én szeptemberben voltam ott személyesen (épp a közelben dolgoztunk) mert én sem tudtam sehogy elérni őket. Vásárolni akartam kiegészitőket az akkor még tervben lévő Erba esztergámhoz. Ott a faluban ismerték őket, utba is igazitottak, de mondták már megszünt a cég. Én azért biztos ami biztos meglátogattam őket (asszonyka éppen kapált a kertben:-)) de megerősitették hogy már nem müködik a bolt és nem tudnak segiteni.
Azota persze lehet hogy ujraindult a biznisz, akkor elnézést kérek a téves informácioért.

hyn6ys8wt

Igazad van. Most néztem utána és perpill nem láttam olyat aki 29euronál olcsobban adná plusz posta és még ráadásul szállit is Mo-ra. 9.90-ért szokott néha lenni (ez mind 10 db-os ár) annyiért viszont megéri. Mondjuk én ha vásárolok igyekszem több mindent venni, hogy a postaktg ne legyen összemérhető a vásárolt áru értékével.