Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Sz.József

Sr-t ragasztottam teflonhoz.
3mm-es sr pálcára 15 hosszon menet, 7mm-es teflon rúdba is M3, 406-al összeteker... rajta maradt...
Csak azt nem tudom, menet nélkül jó lett volna-e?[#lookaround]
Kíváncsi lennék, az eszterga "tuningnál" hogyan viselkedne (hosszú távon)?

4um5b65d

Ha én azt tudnám, hogy hol lehet megnézni a házi szabványt ?
3052E a típusa.
Egy régebbi konstrukció, de alig 1 éve bontottam ki a szűz csomagolásból. Eddig 2x használtam. Csak nem vágtam taccsra ez idő alatt.

4um5b65d

Ja és van Somet órám, ami 10mm-nél század pontosan 10mm-re áll be. Igaz a Somet név is jól cseng a gépiparban.

4um5b65d

Hát ennek eldöntésére egy kicsit komolyabb adatlap kellene a ragasztóról. Lehet hogy a teflont fogja, de a rezet nem. Annyi féle variáció van , győzze az ember kiválasztani.

svejk

Jut eszembe, a raporter megnevezés honnan ered?
Azt hittem a múltkor majd találok ilyen névvel egy csomót a külföldi internetes árusoknál, mivel hogy a vásárban a hiányos, vakrozsdás orosz készletet árulták 25 ért.
Aztán a hazai aukciós oldalakat nézve még inkább kerestem volna külföldön, de ez a raporter név nem jött be.

4um5b65d

A kérdés nehéz, a válasz könnyű.
Fogalmam sincs... :)))

Talán az ellenőrző, ellenőrzés szavaknak a szinonimája, bár a magyarban a "megyek raportra" annak valami féle "megyek lebaszásra mert elcsesztem" áthallása van leginkább.. :))

ybm4ifb

Mérőhasáb készletet csak  stojkátol....

Mitutoyo,és Somet is van
Mitutoyo kis készlet...de "ékszer"
Somet nagyobb..és nem rozsdás egyiksemm..

Motoros

A raporter témához: Van egy kisdobozos készletem...orosz...azt használom azzal semmi gond. Van egy nagydobozos is, féltve örzött--elrakva.
A multkor előszedem valamiért és teljes elképedés és elkeseredés. a nagy készlet holt rozsdás méghozzá nagyon érdekesen olyan vonalas módon mintha egy vizes hajszálat huzogattak volna végig a darabokon. A rozsda olyan mély hogy az egész most már alátétnek lesz jó. Szóval vigyázni a raporterek tárolásával.

4um5b65d

Az berosszás....
Szerintem ne is sajnáld azt a nagy készletet. Ha nem tudták korrózió álló anyagból csinálni , akkor a méretpontosságban sem lehetsz már biztos.
Milyen "márka" ?

Motoros

MASSI QUALITAT felirat van a dobozán, valami keletnémet "márka". 1967-es kiadás, nem mai darab.Honecker bosszúja.

zczzn9622

zczzn9622

Ez olyan kétoldalas az egyik ldala a teflon a másik pedig a ragasztható (mű)anyag.

4um5b65d

Ja, hát időszámításunk előtt még nem is volt korrózió álló anyag kereskedelmi forgalomban. :)

sasi

A fém mérőhasábokat rozsdamentes anyagból nem lehet gyártani, mert a rozsdamentes anyag idővel szobahőmérsékleten is változtatja a kristályszerkezetét, ezért a pontossága, leginkább az egysíkúsága megváltozna.  
Ezért marad a használat előtti törlés, utána savmentes vazelinnel átkenni, mindezt fehér pamutkesztyűben, és nem lesz a rozsda martaléka a drága készlet.
A rozsdát és a zsiradékot kerámia mérőhasáb készletekkel lehet elkerülni, de az meg törik, tehát mindkét típussal gondosan kell bánni.
[#wave]

pingtomi

Köszönöm a segítséget, megoldottam a problémát: a főorsó perselyben nem volt ék, és el volt fordulva, így nem kapott olajat az egyébként eldugult olajozó nyíláson keresztül felülről. Kipucoltam, és szalad mint újkorában.

Köszönöm még 1x

Tamás