Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

A belsejéből kell  tudni "sorjázni" a külső élezést!!!

skwby94ub

Az ínységes időkben golyóscsapágy külső gyűrűt szoktak a kovácsok kiegyengetni faeszterga késnek...És működött!

KoLa

Manapság is! nem csak az ínységes időkben, Hidegvágótól a présszerszámig mindenre jó!!!
Jaaaa! ínséges idők járnak!!!

000000000

Hántoló lapka. Egészen jó a kialakítása és gyorsan lehet vele haladni. És nem is kerül sokba!
http://cnctar.hobbycnc.hu/AWI%20Gabi/E2N%20269.jpg" border=0>

000000000

Persze nem volt korrekt dolog tőle, de én már túltettem magam rajta. Most ha azt nézem, hogy a kifizetett árért kaptam egy síktárcsát, egy álló és egy futóbábot, valamint egy forgócsúcsot és fúrótokmányt, meg kialkudtam a szállítást Sopronig (Pestről), akkor ugyan ott vagyok, mint ha minden nélkül a kopott gépet, 100ezerrel olcsóbban megvettem volna.  

Én mindig a dolgok jó oldalát nézem, most mit bosszankodjak rajta... Valószínű felhívom azért, és megemlítem ezt neki, hogy most derült rá fény, de ez már olyan mint halottnak a csók.
Talán hasznos lesz a példám mások számára, de szerintem 100%-ban körültekintő ember úgy sincs, és túl kritikus sem lehet az ember, mert akkor mindenről lecsúszik. Nem szeretném, ha úgy fogná fel a tisztelt fórumozó társaság, hogy a Danit jól átb@szták ezzel a sz@rral, hanem a leírtakat megjegyezve, körültekintőbben járna el használt gép vásárlásakor.  
Én még mindig úgy gondolom, hogy nem volt rossz vétel. Egy ekkora méretű új csúcseszterga legalább négyszeresébe kerül, annyival meg nem ér többet... Köszönöm a támogatást, én is hiszek benne, hogy ha sok munka árán is, de jó gép lesz belőle.  
Holnap megint hántolok, de még mindig csak a vasat.

000000000

A lényeget nem látni! Szemből kéne lefotózni, az élszög érdekelne. Bár már úgy gondolom, hogy az én forrasztott keményfém (fúrószárból) lapkás hántolómat már nem lehet überelni, de soha nem tudhatja az ember.
Fotó hiány, tompa az élszöge? Mindkét oldalát lehet használni, szimmetrikus, ugye?

000000000

Erről hallottam én is, egy kvázi készletem van már csapágygyűrűkből kialakított lyukasztószerszámokból. Lemezre, alura, műanyag villanydoboztetőkre használom, sok olyan helyzet adódik, amit kényelmesebben és szebben meg lehet vele oldani, mint fúrással.

A gyűrűk vágóélének, szerszámköszörű nélküli kialakításáról majd teszek fel képeket. Kellékek: ötletes, rögtönzött csavaros befogó, akkucs csavarozó és egy köszörű...

000000000

4 élű. és kifejezetten hántolólapka, és tompa élszög. Képtelenség lefotózni, mert becsillan. full polír

pa0n9mw

Üdv
Egyetértek veled, miért ne a jó oldaláról közelitenénk meg a dolgokat.

Bárhol bárhol bármit vesz az ember elvileg mindig más jár jól vele.
Összeségben kell nézni a dolgokat, mivel nagyrészünknek ez hobby.
Azért a pénzért megkaptad azt a jóéeső érzést hogy ha kész jóleső érzéssel mondhatod hogy te csináltad meg ilyenre.
Ez a hobby lényege.

végyé

skwby94ub

Helyes.Fontos a pozitív szemlélet. Ha még hozzávesszük, hogy a te gépednek természetesen öregbített az öntvény-ágyvezetéke-ami az új gépeknél a mai rohanó világban elmarad, de még a mesterséges öregbítés is- akkor csakugyan jobban jártál...És az élmény sem egy utolsó szempont, hogy "csináltam egy jó gépet". A mai napig emlékszem az első gépre, amit behántoltam: az EAN elődje volt. "Ackermann & társa Budapest" gyártotta a két háború között.
De termeltem is vele ! Igaz,még egy keresztszánt is kellett hozzá keszíteni, mert a régi rövid volt, és hátsó késtartót nem lehetett rá tenni.Ez volt 37 éve...Mintha tegnap lett volna...
Az EAN-on van hátsó késtartó?

Robika37

Szia Lali !

Hagyd azt a gyorsacélt, ha fogsz egy csomót kipattog az éle (ha olyan finomra fened ahogy azt gondolom).
A gyorsacélok közt is többféle anyagminőség van, szerintem amit a kézi esztergályozáshoz hirdet a Sorby is az nem ugyanaz mint amit a fémforgácsolásnál használnak.
Meg kell aztat reckirozni és kell venni gyárit ha többet akarod használni.
Ha lépcsőkorlát oszlopot esztergálok a kovácsolt "házi" készítésű késeket minden darab után kell fenni három -négy után élezni (ragasztott-tömbösített tölgy) a Stubai-val meg lehet csinálni 4-5 darabot is fenés nélkül.
Robika

Robika37

Így igaz, ahogyan írod pozitívan kell szemlélni a dolgot és előre kell tekinteni.
Ha az elhangzottak alapján akarnál gépet vásárolni akár az árkülönbözetet is elkirándulhattad volna a barátod aki esetleg hozzáértőbb megorrolt volna rád amiért nem tudsz már a sok"sz..ar" gép közül választani vegyél már egy újat felkiáltással.
A felújításról nem írok mert komoly leírások foglalkoznak egy komplett felújítás közben elvégzendő feladatokról...a költségét pedig senki nem kapja vissza aki megcsináltatja eladás előtt.
Sok siker kívánok az ágy hántoláshoz.
Üdv: Robika

000000000

Ha te elégedett vagy a vétellel, akkor a világért se tegyél semmit ellene. Az üzlet két félem műlik, ha mindketten elégedettek, a kapott szolgáltatással (te a géppel ő a pénzzel) akkor minden rendben.

000000000

Ez az a mi a nóniusznál kapható? Nettó 11 393Ft, mit tud ez ennyi pénzért?

skwby94ub

Hogy mennyire igazad van: Megfigyeltem, hogy minden komolyabb üzletkötést megelőzött több kisebb "biznisz", fokozatosan növekvő mértékben.
Amikor már megalapozottá vált a bizalom, akkor következett a "nagyobb"- és így soha nem csalódtam. Sőt: új baráti kapcsolatra tettem szert. Na de ha egy rügyező kapcsolat már az elején el van rontva- akkor abból soha nem lesz semmi.