Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Figyelni kell az eladóra (vagy általánosságban a partnerre), sőt megkockáztatom, hogy óriási hiba nem figyelni rá. Nem azt kell megtudni először, hogy a gép milyen állapotban van, hanem azt, hogy akivel üzletelni akarsz, az milyen ember. Ha nincs benne bizalmad, nem szabad tőle venni semmit, mert senki sem okos és ügyes annyira, hogy pár perc alatt fel tudja mérni a gép állapotát. Ezt az eladó a vevőnél mindig sokkal jobban tudja. Ha megbízható tisztességes, akkor el is mondja a hibákat úgy ahogy vannak, és nem állít olyan dolgokat, amik valótlanok. Először tehát azt kell felmérni, hogy amit mond, amit hirdet, az igaz-e vagy nem. pl. ha nem néz a szemedbe, amikor valamilyen kinyilatkoztatást tesz, akkor nem vesztesz semmit, ha a gépet meg sem nézed.

4um5b65d

pa0n9mw

Üdv
Ebben sok igazság van.
Magamról is azt vettem észre, hogy a a piacon, vásárban a cuccok után mindig az eladót nézem meg ha találtam valami érdekes dolgot.
Ha rosrosszcú, kupec vagy ilyesmi odébbálok.
Lehet sok jóról lemaradtam de talán igy jártam jobban :)

végyé

Motoros

Én mivel nem nagyon értek az emberekhez és bármikor megdumálnak (volt már ilyen) ezért azt a taktikát választom gépvásárlásnál hogy első blikkre sosem veszek semmit, hanem alaposan időt nem kímélve nézegetem vizsgálgatom a kritikus pontokat.Ha lehet akkor alszok rá egyet. Próbáltak már törött és megpatkolt majd kiglettelt és lefestett excenterprést rámsózni de kiszúrtam. Ha mégis esetleg bebóvliznak akkor fél vagy negyedáron próbálok a cucctól megválni, tájékoztatva az új vevőt a hibákról, főleg azért hogy nehogy visszahozza, vagy jogosan reklamáljon. Ha tudom hogy valami gépre eszközre már biztos nem lesz szükségem akkor mélyen ár alatt próbálok szabadulni, hogy ne kelljen kerülgetnem.

9jfpve9z

Üdv!
Nem tudna valaki segíteni?
Gépkönyvet keresek bulgár esztergapadhoz.1500 c10a típusuhoz.
Előre is kösz mindenkinek!

skwby94ub

Talán a Jakorg KFT (Csepel) tud neked ilyent adni,
keresd Dr. Jakkel Ottót.

000000000

>Lehet sok jóról lemaradtam ...
A "lemaradástól" való félelem a legrosszab tanácsadó vásárlásnál, úgy hogy ezt le kell küzdeni, mert sokan pont erre apellálnak. Ez is gyanús jel lehet, pl. degussnál is meg lett említve, hogy sokan érdeklődtek, és jöv valaki, aki biztosan megveszi. Ez nekem konkrét jelszés arra, hogy odébbálljak.  
Holnap is lesznek jó ajánlatok sőt átlagban ugyan annyi jó és rosz ajánlat lesz holnap is mint tegnap, az eladó gépek sosem fogynak el, csak a tapasztalat gyarapszik.

000000000

Hali volna egy kérdésem. Van egy bordástengely amin van egy ferde fogazau fogaskerék értéke     átmárö 65,811h8 Ezt az értéket elegenő igy is megadni hogy átmérő 65,8h8

skwby94ub

Nem. Ugyanis a h8 tűrése (0); (-)-os . Tehát ha csak a 65,8 h8-at adod meg, elcsalsz 0,011mm-t.

000000000

Végül is az nem olyan sok. Mert egy ismerösöm azt mondja hogy a 65,811h8 at nem lehet legyártani mert tul pontos:) Ő ugy adná meg hogy 65,8h8

skwby94ub

No-no.Ma már mikronra köszörülünk. Mibe lesz beépítve egyébként ez a fogaskerék?

000000000

Sebváltóban lévő bordás tengely ez. Melyen van két fogaskerék. Maag eljárással munkálják meg 65,811h8 átméröre. Erre mondta a haver hogy nem lehet ezt megmunkálni ilyen pontosra. Ő 65,8h8 ra adná meg csak. Természeretesen gépészként végzett 1 éve.:))

s7manbs8

Hol ? Japánban ? Ott kiröhögnék, ha ilyet mondan ... ?

4um5b65d

Add meg a teljesen pontos méretet.  
Erre nem a tényleges átmérő gyártáskor van szükség, hanem a ferde fogazás miatti szögben történő elállás miatt.
A ferde fogazás fej kör átmérője összefüggésben van az osztókör átmérőjével és a fogazat szögértékével.
Ilyenkor mindig a pontos értékekkel számolnak a szakik.
Sokszor ezért jönnek ki a szögértékre is ilyen buzi értékek, hogy 15 fok 7 szögperc.

000000000

Jó tudni:) Ilyet a suliban nem tanítanak. Meg azért egy fogaskereket pontosra kell gyártani