Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

279nwbpsa

És mi van,ha a hivatalos oldalt is hamisítják?[#eplus2]

svejk

Akkor nyilván volt egy kis modernizálás emblémaügyileg is, remélem a minőség rovására nem ment...
Köszi!

Evodiron

Halihó
Pár hete volt szó a mérőhasábok összetételéről. Valószínűleg meg tudnám méretni, ha még érdekel valakit (roncsolásmentesen, kicsit besugároznánk röntgennel. :D). A mérésvezető szerint a felső pár száz mikronos rétegig tart a mérés.  
Ha valakit érdekel a dolog dobjon egy mélt.

SquirrelTech

Ugyanaz, ami mindig: már megszoktuk. :)

279nwbpsa

Ha nem volt nagyon drága,jó állapotú és használni is tudod,akkor pont mindegy szerintem,hogy milyen típus.

Akkor a haverod gépére emlékeztem úgy,hogy a Tiéd.
Sikerült befejeznie,vagy megfeneklett a dolog végül?

SquirrelTech

Körvonalazva erre csak annyit mondhatok, hogy semmim nincs, ami TOS felirattal büszkélkedhetne. Cseh gyártású forgácsolószerszámaim viszont vannak páran, amik manapság készültek. Egyre se tudnám azt mondani, hogy rossz vagy silány.

4um5b65d

Az eredeti elnevezés az esztergán : TOS Trencin
Feltételezem, hogy ezt a céget is privatizálták, talán ekkor váltottak emblémát. Egyéb esetben nagyon nem szokás egy felfuttatott emblémát megváltoztatni. Hülyeség lett volna részükről.

4um5b65d

Van fölös mérőhasábod, vagy oda kellene postázni egyet? Annyira nem életbevágó ezt megtudni. Épp tegnap beszéltem a kapcsolatommal, de jól elfelejtettem neki említeni. Biztos már a korral jár...

svejk

1996-ot írnak a honlapjukon..
De látok ott másmilyen sárga emblémát is...
Egyébként meg tényleg mindegy, vissza úgy sem viszem.

SquirrelTech

Épp azt olvasom most, hogy a felvásárló új tulajdonosa is cseh. Nem tudom persze, hogy ez kinél mit számít. Nálam általában nem mindegy, hogy német vagy mondjuk román kézbe kerül-e...

s7manbs8

Nálam csak DOS felirat van ezen azon, de azzal esztergálni nem igen lehet. [#circling][#circling]

SquirrelTech

Én azzal kezdtem ezt az évet, hogy kidobáltam az ilyen feliratú dolgokat. :)

skwby94ub

Nem hiszel nekem? Ugyanilyent rendeltem 250/3-at,
egyenesen a felvidékről. Vannak még betűk és számok is azon a tokmányon?
A leveledre este tudok válaszolni.

skwby94ub

Amikor a "csehszlovákia"-nak nevezett ideiglenes  
konzorcium szétesett, és a tótok tévedésből- vagy
nem tudták hol a helyük- önállósították magukat, akkor a Tos is gyáraira esett szét, de azért laza szövetséget alkot. Ekkor módosult az embléma is.
Megfigyelted, hogy a tokmányaidon sárga színű az embléma?

Evodiron

Nincs egy darab mérőhasábom sem, ezért kellene küldeni, ha érdekel az összetétele. De ha nem lényeg, akkor sztem nem érdemes postázgatni, nehogy a postán elkeveredjen a cucc. (Egy kemény borítékos csomagomat egyszer simán szétszakították és egy zacskóba rakták bele a kiszakadt borítékot + egy címkét: feldolgozás során megsérült a csomag, elnézésemet kérik. [#violent][#vigyor] Pedig nem is volt éles tárgy benne, vagyis azok be voltak szépen csomagolva - 1-2db fúró, maró szár)