Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Mik a paraméterek?
az "u" szélessége , mélysége , a profil pontossága,egyenesnek kell-e maradni a 16-os gyorsacélnak , hőkezelés előtt vagy után?:)

ywathzay

Ezzel nem értek egyet, mi a suliban a nap végén letakarítottuk a patent kis EAN-okat. Olajozás, sehol nem maradhatott egy forgács, stb. rossz gépen hogy lehet megtanulni jól dolgozni? Ami már kopott volt a suli saját felújító műhelyében lett újjávarázsolva. A feleslegessé vált gépeket is előbb mindig felújították, aztán eladták.  

000000000

Ez lényegében egy üzletben vásárolt hss anyag.Az U 8mm széles és 10mm mély a lényeg hogy a profil belseje totál egyenletes legyen.

KoLa

Nehéz ezt megcsinálni! ha érdemes rá költeni a szikraforgácsolás megoldás lenne, de akkor is elgörbül ha egy hőkezelt anyagból ennyit elveszel

skwby94ub

Optikai alakköszörűn kell beleköszörülni a hornyot
szerszámüzemben.

000000000

Mielőtt valami nagyon komoly dologra gondolnál, ez egy speciális faesztergakés lenne.A profilnak azért kell jónak lenni mert anélkül képtelenség borotvaélesre lefenni a szerszámot.

skwby94ub

Talán, ha folyamatosan öntvényt esztergáltak rajta... Az megeszi a prizmát!

KoLa

Ajjaj a faeszterga a "gyengém" - képet kérünk a munkadarabról!

sasi

Szia Gábor!
Igen, C, valamint Si, Mn, P, S, Cr, Mo, Ni, Cu, V kimutatására alkalmas az analizátor.  
Tegnap elkerülte a figyelmemet a kérdésed.

KoLa

Hát ez rádiuszos "u" és körbe van élezve !!!
Egy ilyet vágjál be "Flex-el" itt nem számít semmi csak a rádiusz, kézzel elkészíthető és nem kell olyan hosszan a nút mert nem fogsz elhasználni 10mm-t csak egy év alatt ha állandóan esztergálsz!
Na jó a flexet visszavonom [#ejnye1][#eplus2]mert arra születni kell:))) De ha esztergáltatsz szerszám a célból egy csövet megfelelő méretekkel és leedzed akkor kapsz egy nagyon könnyen élezhető csőkést, ami akár lehet görbe is! csak a felét mindíg köszörüld le hogy a forgács akadály nélkül távozhasson.

000000000

Ez a szerszám fenőkővel élezendő és a fenőkőnek fel kell feküdni a belső felületben.A gyorsacél az azért szükséges mert a tálaknál már igen nagy a kerületi sebesség és egyszerűen kilágyul a szerszámacél.

SquirrelTech

Tipp-szerűen: ha nem feltétlen ragaszkodsz a 120 mm núthosszhoz, akkor akár a Vaterán is lehet kapni keményfém fúrókat (~viszonylag olcsón és többféle átmérőben), amikkel lehet fúrni a gyorsacélt...

robroy007

őszinte leszek nem értem az alakjával kapcsolatos igényt amig nem látok egy videót a ,működésről
értem, hogy legyen éles meg gyorsan forog stb
de ezt a szerszámot én nem a horonyból élezném hanem a hegyéről visszafelé  
 és akkor teljesen lényegtelen a belső u alak formája szinte

szerintem egy vastagabb falú kis átmérős cső is megfelelhet erre a célra azt legalább könnyű élezni köszörűn  

hallottam már olyanról, hogy köszörült cső darabbal esztergáltak gömböt, akkor fát miért ne lehetne hasonló módon

de lehet, hogy ha látnám videón még a műveletet még egy sima tömör kemény fém alapanyag is megfelelhetne késnek neked

KoLa

Ez egy kézi esztergakés?