Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Én nem a szegnyereg pályáról beszélek bázisfelület gyanánt, hanem egy tényleges bázisfelületről ami érintetlen. Ilyet sok gépen lehet találni. Ez lehet egy megmunkálási bázis a gép valamely részén. Lehet a hossz szán egy keskeny sávja ahol nem fut a szánszerkezet.
Lehet az "élére" állított prizmák teteje. Lehetnek a hossz szán külső függőleges síkja, vagy a szegnyereg pálya belső síkja. És ne feledkezzünk meg a gépen forgácsolással előállítható tengelyről amit akár forgócsúcs támasztással megesztergálsz, majd csiszoló vászonnal helyesbíted a méretét, ha hullámosra, de jellemzően inkább kúposra viszi a gép. A lényeg, hogy utána támasztás nélkül nagyon jól fusson a végén.

4um5b65d

Te ebben biztos vagy, hogy Uverapiddal lehet teflont ragasztani ? Egyáltalán lehet már a teflont ragasztani? Régebben nem volt ragasztója.

000000000

Holnap úgyis a PEMÜ -be kell mennem egy munkát megnézni , megkérem a kishögyet nyomjon egy terméklistát árral együtt a mancsomba.És legalább akkor mindenki tudni fogja milyen teflont és mennyiért árulnak.

000000000

Képzeljéte! (tudom keveseket érdekel) De megelégeltem, hogy zúg a főorsócsapágyam és hirtelen felindulásból kikaptam a főorsót
A csapágy hihetetlen állapotban van! Fotókat majd csinálok, persze csak ha van rá igény. Így jár az a csapágy, ami 10 évet áll, megkapja a rozsda, és utána olaj nélkül járatják.
Képzeljétek, hogy olyan gépkereskedők és felújítók akik azt írják a honlapjukon, hogy árulnak főorsócsapágyakat, azok nem adják el azokat, mert hogy nekik is kevés van. Azt tanácsolják, hogy vegyek a boltban ("mint ahogy ők is tették").
Az SKF 98+ÁFA, a kínai v román 15+ÁFA.
A keceli banda 60 ért nem adta oda, de attól az embertől akitől a cserekerék készletet vettem, (HJozsi találta nekem annak idején a hirdetést) azóta jóban vagyunk nagyon és Ő az én mesterem, mind1. Megosztotta velem a készletét ( Ő a diósdi csapágygyárban dolgozott egész életében) jelképes 25000 ért ad egy gyári Lengyel NN3010 Kr51-et. Micsoda szerencs?! Tényleg jo ha az ember jóban van olyan Öreg szakikkal, akinek csak lány gyerekeik vannak.....

000000000

Hadd reagáljak egy hasonló ragadós példával.
Fehérvári 05 -ős csúcsköszörűmnél főorsó csapágycsere vált szükségessé . Felhívtam Fehérvárt nekik csak C típusú átköszörült csapágyuk van alig 186+ fa értékben ,hát ezt inkább köszönöm nem .Még egy telefon egy kisöregnek , mondom mi a probléma erre ő , oh van ilyenje 160 -ért simán odaadja .Itt már bedurrant az agyam ,internet nemzetközi és lám a Francia kereskedő 10 napon belül elküldte a méregdrága csapágyat háztól -házig szolgáltatással alig 90 ezerért. A poén most jön , amikor a kisöreg jött szétszedni a gépet , hozott magával egy kb .20 éves poros koszos csomagolású csapágyat , amit be is akart rakni és én adjam neki oda az újat.
Na itt már röhögtem rajta ,lehet hogy a nevem madár , de a hátam nem tollas.
Ez is egy kis történet , hogy miért is tartunk itt.

Sz.József

000000000

Csak 1 jó tanács én is ma hallottam: ma több gépfelújító is azt mondta, hogy rakjam csak be a román v kínai csapágyat, 2 évet az is kibír, Ők is azt rakják be!!!!!!!Leellenőrizni nem igen tudja az ember. Legfeljkebb kezébe nyomnak 1-2 SKFes papírdobozt.. Szóval így vegyen az ember felújított gépeket. Na ez meg "az ezért tartunk itt" EREDMÉNYE.

svejk

Nem mondod hogy a teflont te ragasztod uverapiddal!!???

svejk

Akkor lehet hogy már a szilikonguminak is van ragasztója??
Linkelhetnél egy ilyet is :(

4um5b65d

Köszi, erre nem is figyeltem még fel.
Bár ezekről a ciánakrilát ragasztókról mindig a Tescos pillanatragasztók jutnak az eszembe, azoknak is ez az alapanyaguk. De látom, hogy a linkelt típust gumihoz fejlesztették ki elsősorban, akkor nem lehet ez annyira rideg ragasztó típus.

4um5b65d

Urak, kinek van 30mm-nyit elmozduló indikátor órája és mérőhasáb készlete is?

Van egy majdnem új Mitutoyo órám és nem akartam hinni a szememnek, mikor lenullázom és alárakok egy 30mm mérőhasábot akkor van benne 6 század eltérés.  
Elvártam volna, hogy pontosabb legyen. Kinek mit mutat az órája ?

D.Laci

"Kinek mit mutat az órája ? "   22:37 .... :)

000000000

Holnap megnézem az enyém mit mutat .
A Mitutoyo házi szabványában mennyi eltérést írnak a te óra típusodra ?

Evodiron

Szerintem kétkomponensű ragasztóval nem lehet teflont ragasztani. Legalábbis eddig nem sikerült. :D
(Teflon sablonba öntöttünk különféle építőipari epoxi gyantákat...)
Simán szétpattintható egymástól a teflon és az epoxi.

Persze ha vanak kis járatok amiben az epoxi meg tud kapaszkodni, akkor már nehezebb szétszedni.

4um5b65d

Ilyen rossz órát.....
Nem adsz magadra?
[#nyes]