Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

skwby94ub

Mekkora a főorsó max. fordulatszáma?

Farkas Ádám

Szívesen az úttörő ahol tud segít... ha kell hántolok is pár órát kalákába (a Varsának is szólj[#vigyor])... :) "Sopron" nem dolgozhat kopott esztergán.

000000000

Az elszántság a fegyverem. :) Nem hinném, hogy t. Varsányi úr ilyen munkára vetemedne... [#nyes]
Talán ezért is van kihalóban ez a technika, és viszik köszörülni az egész mindenséget.

"A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a  kisemberek dobálóznak, mert számukra könnyebb így készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény, hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás, hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik." Muhammad Ali

skwby94ub

Dani!
"A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kisemberek dobálóznak, mert számukra könnyebb így készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény, hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás, hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik." Muhammad Ali  
JÓ, JÓ, ez így nagyon szép, de ne feledd, hogyan járt Ali! Egy ember az csak egy ember!
Akármilyen tehetséges is- úgyhogy inkább szervezz egy jó csapatot magad köré: hosszútávon jobban jársz...
Jóska

KoLa

Erről az egyik munkatársam mondása jut az eszembe ami így szól "Holnap is ezt a lovat kell befogni!!!" :)))

skwby94ub

Hát igen...nekem is idő kellett ezt megtanulni!
Ezt nem tanították a Zipernovszyban...

000000000

Persze, világos, nem akarom én "megváltani a világot", csak ez az idézet passzolt ide. Nem szándékozom bezárkózni a műhelybe, és a világtól elvonultan élni. Ismerem Ali történetét, de én azért fanatikus nem vagyok, bár ő se tartotta annak magát... :)

A szakmai dolgozhoz visszatérve:
A hét végén egy pár órát megint hántolgattam, hát volt egyenletlenség az acélban, főként a végét "húzta fel" a marás. Már nagyjából egyenes, de még van munka vele, ahogy időm engedi elkészülök vele, és nyomatom fel a képeket!

Üdvözlettel, szép hetet mindenkinek!

000000000

Most egy kicsit elvetem a sulykot:
Köszörüléssel felújítani egy használt gépet szerintemm az esetek  többségében nem több mint parasztvakítás, nem több, mit átfesteni a gépet, mert úgy jobban el lehet adni. Csak a gyárban lehet úgy megköszörülni egy ágyat, hogy az olyan legyen, amilyen anno 30 évvel ezelőtt volt. Ilyen méretű, és az esztergagép pontosságánál legalább egynagyságrenddel pontosabban dolgozó köszörűket nem találsz minden sufniban. Kiváncsi lennék mit mutatna a tusírléc egy ilyen "köszörült" ágyon. Jókat mosolygok azokon a hírdetéseken, aholy a trágyadomb mellé kitett gépet lefényképezik, és "teljesen felújítva, ágy köszürülve" felirat olvasható mellette. Vajon hol köszörülhették, és milyen igényességgel, ha az udvaron jutott neki csak hely a felujításután.

KoLa

Hát rátapintottál a lényegre !!!
Volt alkalmam egyszer Nyiregyházán látni azt a köszörűgépet amin az E400-asomat köszörülték ,hogy megfelelő legyen a hasonlat a köszörűgépen úgy nézett ki az E400 ágyazata mint ha egy EU raklapra egy téglát tennénk!
De ezzel a köszörülésnek vége is volt , az összes többi részét tusírozták!

000000000

Egy ilyen szánköszörüléshez természetesen szét kell kapni a gépet, minimum az orsóházig, de szerintem a lábakat is le kell szedni, mert nem lehet normálisan felfogni az asztalra. Ehhez jön még a szállítássi költség oda-vissza, szóval nem jön ki a dolog párszezezernél kevesebből szerintem. Ha valaki mégis bevállal egy ekkora beruházást az nem fogja felujítás után eladni a gépet, ha csak nem nyert a lottón egy nagyobb összeget.

skwby94ub

Ez melyik cégnél volt?

skwby94ub

Pedig van ilyen.Hamarosan eladó lesz egy ezres Vörös Proletár esztergám, még néhány apróság, és a festés van vissza rajta.A BP-i szerszámgépgyárban köszörülték az ágyat-szánokat-szegnyereg alsó részét.  
El vagyok ámulva, hogy miket írtok az ágyköszörülésről? Ilyen munkát nem szabad amatőrökre /pancserekre bízni!

000000000

Hali!
Hagyományos forgácsoló szerszámokrol keresnék hosszabb leírásokat. Pl. esztergakésekről bordamarókrol fogmarokrol palásköszörükröl....stb. Nem szerszám katalogusokra gondolok melyekben álltalában csak cnc szerszámok vannak.
Ha valaki tud emailben is küldhet. mologa@citromail.hu  
Köszönöm!

000000000

helló
egy kis segítséget kérnék!ha van valakinek simtra300-as cnc gépe segíthetne nekem szeretném a gépkönyvet lefénymásolni!kifizetem nct90t vezérlésű!

000000000

ja a számom:06207754938