Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Jut eszembe, ez a hangfelismerés egyébként igenis járható út.
Vegyünk egy egyszerű példát.
Ha csak a hangok alapján kell megállapítanod, hogy egy ember egy 100 méteres szakadékból esik e le vagy egy 3 méteres állványról, akkor hogyan csinálnád?

Nagyon egyszerű... Mindkét esetben ugyanazokat a hangokat hallod, de van a kettő közt egy különbség, hogy az egyes hangok fordított sorrendben követik egymást.

A 3 méterről leeső embernél a következőt hallod: puff .... ááááááááá
A 100 méterről leesőnél meg ááááááááá .... puff

Na szóval ennyire egyszerű.. [#eplus2][#eplus2]

KoLa

Szia Deguss!
A közönséges - "piktorok" által használt szinező is jó olajjal elegyítve - kell egy filcpárna nylon harisnyába csomagolva és jól fel kell itatni a festékes olajat.
Érdemes a festeni kívánt felületre olaj és szinező cseppeket tenni áthúzás előtt. amikor kezd egyenletes lenni a harisnya betapad és elválik a filctől egy kicsit, ezáltal egyenletes nyomot hagy maga után , később a finiselésnél csak olajat szabad már csak cseppekben adagolni.
Néhány próba után rá jössz magad is a technikára. pontosan nem lehet leírni!

zczzn9622

Lehetséges hogy nagy a lökethossz de az is szempont lehet hogy szilárd legyen a gép ha rányomod ne hajoljon ki a penge. 2 koncepció van vagy saját tervezésü gyártásu gép vagy átalakított dekopirból vagy bármi hasonlóbol de az utobbi esetben is meg kell vizsgálni v. átalakítani a hántoló rögzítését vezetését.
A szakik a gépeket nem nagyon használják úgyhogy nem érdemes sokat adni érte.Gyáli piacot nézd meg állítólag sok fémipari cuc is van.De ha csak egy munkájért kéne akkor szerintem maradj a kézinél. Tudom fárasztó munka meg nem látványos (bár ahogy vesszük) de nekem bejön látom minden ellenörzésnél ahogy alakul a gép az izomláz meg elmúlik. Ja és amiről edig kevés szó esett minden áthántolás után le kell kövezni a felületet erre lehet kapni ilyen csepp alaku (olyanal férsz jól hozzá a primás részhez) fenőkövet 1000.-alatt van az ára.A hidat mindig át kell festeni de nem vastagon inkább csak a meglévő festéket kell egyenletesen ujra elkenni rajta mert ha vastag a festék az is becsaphat.

4um5b65d

Urak, nem tudna küldeni valaki "gyorsban" a TOS SV18-ról egy elektromos kapcsolási rajzot. Valakitől kaptam régebben és egyszerűen nem találom , sem a gépemen, sem a lemezeimen. Valahová jó alaposan elkevertem.
Vagy esetleg van fent valakinek a mappájában ?

000000000

a ficko kezében a kézi hántolo,csak a márkáját kellene felfedezni,de a szine után bosch-nak tűnik!könnyű,és termelékeny!:)http://cnctar.hobbycnc.hu/N%e1dh%e1zi%20professzor/paul.jpg" border=0>

D.Laci

Bosch, Baumaxban kapható.

000000000

Hála Csikinek, van. Elküldtem.

iezx50gsm

Ugye ezt nem te kaptad üzenetbe ? [#circling]
Ha élő fába dolgozik nem lesz a barátom...[#boxer]

4um5b65d

Köszi, közben Csiki is elküldte az anyagot.
De nem baj, mert így van 1 tartalék példányom amit majd másnak el tudok küldeni...
[#nyes][#taps][#worship]

000000000

Na az a tertalék nekem most jól jönne, mert véletlenöl letöröltem e teljes SV18RA dokumentéciót :(

000000000

én kaptam,de nem élöbe dolgozik a srác,a fát attol jobban szereti!!!a pofás kis cucc ami a kezébe van,azért raktam föl!:)))

000000000

nekem is van ilyen kis Bosch gépem gyorsan lehet vele dolgozni