Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

robroy007

a szabályozást meg mindinkább passz

8uup9xs82

Egy harompofasban csinalj egy futtert egy fogasbol, jelold ossze, mindig igy rakd bele, es a problemad megoldodik. De ezt elmondtak a tobbiek is mar. NEm maszik semmi, rossz, oreg, elhasznalodott tokmany, meg egy uj sem fog 0.05 mm-nel pontosabban mukodni. Vagy ha igen akkor az egy sokmillios darab, es nem a tied:) Meg nem az enyem.

Dud

s7manbs8

Ez olyan ,mint az orvos ápolónő esete, az egyik megállapítja hogy kell elvileg, a másik meg csinálja.

Na, közben tegnap én is beírtam, hogy az anyába fogjam meg felhasítva, ki is próbáltam, egy 10-es menetes szárral, első osztályúan be tudom így fogni, most már csak egy asztal kellene amire a főorsót felrakom, meg X-Y tengely, meg a többi és tudnék is esztergálni...

000000000

Valóban tudsz ..... a semmiről írni ez esetben, hiszen ha egy előzőleg "megnyomott" anyagot esztergálunk, ott marad rajta a nyom, ha levegőt (a semmit) forgácsolunk.:) Idétlen levegőszántásból meg már van más topikokban is épp elég..:)

4um5b65d

Basszus, néha elegem van az idétlenségeidből...
Szerinted hol használunk húzott anyagot ? Hát ott ahol nem kell megesztergálni a külsejét. Egyéb esetben meg hengereltet. Mert az olcsóbb és kevésbé vetemedik. Nem kellene félre dumálnod. Te is nagyon jól tudod hogy ezzel a nyers anyagos fogással meg, hogy belemélyesztem a pofákat, na ezzel bakot lőttél. Azért néha kibújik a szög a zsákból, hogy talán nem is értesz te mindenhez?  Emlékezz mikor még az volt a topicod címe, hogy "Kérdések Szabó Tibor ZRT-hez" akkor a nagy üresség tombolt a topicban. Mit gondolsz mi a fenéért? Talán senki sem volt kíváncsi a dumádra. Amibe meg most kötöttél bele ahhoz meg nem sokat konyítasz, azt látom. Használj 4 pofásat és kész. Ha ugrálsz a fejeden,  ebben akkor sincs igazad...  
De ne aggódj én azért szeretlek, olyan kis ennivaló vagy.
Üdv: S.L. a kannibál.  :))

4um5b65d

Az egyik szabályozási módot meg tudod nézni Sasi fórumtárs honlapján. A legtöbbször én is ezt a módszert használom. Persze azért van élet Sasin túl is. (Bocs Sasi)

A következőkben egy másik szabályozási mód látható. Előnye, hogy nem csesszük szét a pofa elején a kontakt felületet, mert ugye sokszor arra is szükség van, továbbá külső belső felületek szabályozására is jó, attól függően, hogy a gyűrű külsejét fogjuk e meg vagy a belsejét. A későbbiekben majd mutatok még egy módszert, de az ahhoz való felszerelésemet elpakolta valami Alcheimer nevű fazon és most nem találom a cuccot. :))

http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/Tokm%e1nypofa_szab%e1lyoz%e1s/pofa_szab%e1lyoz%e1s_1_a.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/Tokm%e1nypofa_szab%e1lyoz%e1s/pofa_szab%e1lyoz%e1s_1_b.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/Tokm%e1nypofa_szab%e1lyoz%e1s/pofa_szab%e1lyoz%e1s_1_c.jpg" border=0>

000000000

Ne a tokmányt órázd, hanem a munkadarabot!

4um5b65d

A tokmánynak is jónak kell lennie. Elméletileg a tokmány külseje azonos tengelyvonalon kell lennie a belső spiráltárcsával. Ha a tokmány nem jó akkor a spirál sem és akkor káosz van.

000000000

Nem kell ám hetet-havat összehordanod, ha pár tényszerű érvvel találkozol.

Egyet nem vitathatsz: ha egy négypofás tokmány minden pofája szorít és érintkezik az anyaggal, az jobb, mint ha csak 3. Ennyi...
Ja és olyan műszaki szabályt sem ismerek, hogy húzott anyagon tilos vagy nem lehet átmérőt esztergálni, vagy van erre egy Laslie féle tétel?:) De jó neked, mert max. csak leszúrsz, és fúrsz egész életedben, ez az igazi esztergályos élet!:)

D.Laci

Kiprobálnám  4 pfáa tokmányom, de fel kellene szabályoznom a pofákat. Meg súgod hogyan kel?

4um5b65d

Okostojás...[#violent]

4um5b65d

Én tudom, de előbb megvárjuk okostojás válaszát...hátha kifog rajta... :)

000000000

Köszi a képeket!

KoLa

Hengerelt köracélt csak négypofásba lehet úgy befogni hogy a legkisebb legyen az ütése mivel szimmetrikus a turzulása, a fárompofás meg nem tudja központosítani hamár ennyire szőrszálhasogatók vagyunk:)))
Nekem egyébként semmi problémám nincs egyikkel sem, csak hözöngtök itt:)))
azt kell használni ami van és úgy hogy jó legyen a munkadarab.

KoLa

Akartam ide képet de még mindíg vírusos a Hunbay?