Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Á, nem az volt a baja. A tekercs belsejében valahol szakadt a vezeték. Nincs égésnyom, nincs szag. A tekercset baszkurálom akkor hol szakadást mutat, hol nem...

4um5b65d

Nem is guggoltam sokáig....inkább lefeküdtem...
Rohadjak meg ha 1 éven belül nem veszek egy fejlámpát, annyira kellett volna.  
- 1 kézzel tartani a mágneskapcsolót
- 1 kézzel drótot dugni
- 1 kézzel világítani
- 1 kézzel csavarozni

Nem ment....

robroy007

ma nekem is jutott a jóból

Segítsetek!

felraktam a 4 pofás tokmányt mert csak az van most itthon szép is jó is de első próbálkozás ma volt vele (a 200-a 3 pofást nem birtam sehogy kiórázni 5 századnál jobban igy az most szabályozásra vár)
vissza  a 4 pofáshoz
felraktam főorsó rögzitő csavar meghúz tokmányé lazít  

köszörül 16-os rúd befog óra rátesz elsőre 1 századra beállítom, öröm boldogság

befogtam a menetes szárat aztán a trapéz orsót és nem fut rendesen a megmunkálás és az órázás
tengely vissza megint órázás 1 tized mocorgás ?????? de honnan
megint kióráz munka, ismét elmászott
csak azt nem értem, hogy minden csavar ami a tokmányt fogja megcibáltam már kínomban a tokmányt is meghúztam
9-ből talán, ha 3-ra mondanám, hogy elfogadható 2 egyenesen gáz

pedig már frankón megy szériába +2-0 századra a drehálás

néztem a csapágyakat (semmi köze nincs hozzá tudom) kicsit húztam rajta jobb nem lett de rosszabb se

KoLa

A négypofás tokmánynak két "diója"van a meghúzáshoz de csak az egyikben pontos , általában a nullánál, ezt figyelembe vetted?

KoLa

Ilyen esetben jól jön egy kis segítség, a múlkoriban a fiam világított nekem zseblámpával mikor a gázkazánt szereltem de sose oda ahova én akartam! mondtam neki oda világítsál már ahova nézek - erre magára világított:)))majd pillanatokon belül hozta az asztali lámpát a számítógépje mellől:)))

KoLa

Ja!!! van aki ezt a négy műveletet félkézzel megcsinálja , így aztán elég két kéz [#nevetes2][#nevetes1][#nevetes2][#nevetes1][#nevetes2][#nevetes1][#eljen]

robroy007

mindig a másikat használom mert a 0-ásba nem fér bele a kulcs van a két dió között egy pici különbség

de akkor se lenne szabad megmunkálás után visszafogva tizedet elmozdulnia szerintem az elején minden munka után óráztam a tengelyt de arra is gondoltam, hogy nem körkörös a rúd, de még az se volt hibás pláne nem ennyire

KoLa

Ha ilyen bajos a dolog akkor jelöld meg filctollal a befogás helyét az anyagon a tokmánypofához viszonyítva és akkor futni fog századra

KoLa

A kulcsból - a négyszög sarkaiból kell egy picit leköszörülni hogy belemenjen

robroy007

az orsók végére kell csapágyillesztést és menetet csinálni minden munkadarab egy új befogás

onnan látszik, hogy nem sikerült, hogy a menetárokból marad egy kicsike akkor 5 század fölött van a hiba
ha semmi akkor vagy alá futott vagy véletlen sikerült

KoLa

A cnc gépedre lesznek ezek a trapézmenetes orsók?
Az orsókat vetted vagy esztergáltad? kell egy anya amit felhasítasz és azzal fogod be az orsót akkor a menettel egytengelyű lesz az esztergált felület

robroy007

bolti orsó  
a sima menetes szárakat úgy csináltam a múltkoriban de a trapézhoz nem akartam anyát csinálni  

ráadásul az esztergályos ismerős egyből megcsinálta csont nélkül !! ezért bosszant a dolog

s7manbs8

Köszi az ötletet, ilyenre nem is gondoltam még, ez jó, van ilyen hosszú anya, azt felvágva lehet jó lenne tényleg. Vékony fűrészlappal kell felvágni ?

s7manbs8

Szerintem menjél el főnöknek, vagy esetleg tényleg írónak. [#circling][#circling]

D.Laci

Lehet hogy nem egy formán vannak kopva a pofák így csak 2-3 pofa fogja az anyagot!
Rakd fel a 3 pofás tokmányt, akár hogy űt! Szabályozd fel a pofákat és vége a kinlódásnak.