Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Miki2

Szia Bodi
Kúpvonalzóval

4um5b65d

Egy baj van a csapágyas ötlettel. A fogás mélyülésével változik a csapágyak és a kés egymáshoz viszonyított helyzete.

4um5b65d

Ja meg a másik, hogy mivel veszel fogást ?? :)))

000000000

Na mindegy Mester 2015ben megpróbálom.
Addig még fejben tökéletesítem):

4um5b65d

Elég lesz ennyi idő ?
Azért ezen még dolgozni kell... :)))

000000000

Egy profinak talán még sok is.:)
De nekem lehet,hogy kevés:(
De te már mióta agyalsz ilyeneken.
Na mindegy megvárom a te ötletedet,remálem publikálod.
Ha gondolod lefényképezem az én kúpomat és mire kitalálom hogy másoljam le átküldöm:)

KoLa

Szögbeállított forgatóval kényszerhajtásban az asztallal tengelyes marógépen rádiuszmaróval telibe[#wave]

f5mcw4jn

Sziasztok.Érdekességként...egy barátom is csinált egy kúpos hasogatót,leesztergáltatta a kupot c45ös anyagból de a menetet az esztergályos nem tudta ráesztergálni.Fogott egy sarokcsiszolot es beleköszörülte a menetet,tökéletesen müködik valoszinü nagyobb a menetemelkedése mert le lett áttételezve a motor fordulata.

KoLa

Forgatót írtam mert már arra gondoltam hogy a Te forgatódba meg lehet-e csinálni , de egyébként osztófej összekötve az asztallal

zczzn9622

Megnéztem, működhet.
Én géppel még nem próbáltam hántolni csak hallomásbol tudom hogy a hántológépet többen azért nem szeretik mert nagy ormótlan nehéz és akkor már megcsinálom kézivel alapon, kivéve a nagy sík felületeknél.Tehát a koncepcióm az volt hogy kicsi könyü egyszerü gép kell, ezért a levegős ötlet. De a fő szempont az hogy kénylmesebb gyorsabb könyebb legyen vele dolgozni mint kézzel. Mégoldható ebböl amit mutattál de akár dekopírfűrészből is aztán majd meglátjuk.

000000000

Szia Gábor! Nem semmi tudás és  gyakorlat lehet az embered kezében![#eljen]

000000000

A legtöbb áramütéses balasetet a házilag készített betonkeverők és fűnyírók, a legtöbb csonkolásos balesetet a cirkulák és a flexek okozzák!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

000000000

Esztergáról volt szó, CNC nélkül.

sanka74

Sziasztok! A kúpos hasító biztonságáról már én is gondolkodtam..Nekem az jutott eszembe hogy nem lehetne-e megoldani azt elektronikusan, hogy ha kézzel megérinti a kúpot valaki akkor kikapcsoljon a berendezés? Igen tudom hogy akkor a kúp felfogatását elektromosan szigetelten kell megoldani.Hasonlóan mint az érintő kapcsolónál....Egy elktronikához jobban értő emberke biztos tudna ilyent készíteni..

3rymb5s35

Helló Mindenkinek!
Jano! Én is gondolkodtam már dekopír fűrészen és orrfűrészen is, de szerintem azoknak túl nagy a lökethosszuk, a betétkést sem tudom hogyan lehetne befogni. Igaz még élesben nem próbáltam egyiket sem ki, hogy esetleg használható, megoldható-e. Kompresszorom nincs -sajnos-, ezért a pneumatika nem jöhet szóba.
Az ebay-on is meglehetősen drágák a gépek.
A hétvégén lesz Mórahalmon vásár (ha jól tudom), ott majd a lomisoknál körülnézek, hátha szerencsém lesz...
Ha nagyon muszáj akkor végig hántolom az egészet kézzel, de már nagyon unom.

(8619-re)pcsaba1:Az aukció vége:
2009/12/31 07:06:11 (Árverés befejezve) Sajnos lecsúsztam.