Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

3rymb5s35

Helló deguss kolléga!
Itt a fórumon javasolták nekem a "párizskék" tubus festéket. Művészellátó boltokban lehet kapni. (én szegeden vettem 700Ft)

3rymb5s35

Bocs, de meg kellett szakítanom... (vásárlóm érkezett)
Én ilyen tubusos olajfestéket választottam.
Az egyik ismerősömmel konzultáltam, aki azt javasolta, hogy csak egy borsónyit nyomjak ki belőle és ahhoz egy csepp olajat keverjek.
Ez tényleg egész jól látszik. (Megfelelő világítás mellett.
Nekem még az okoz gondot, hogy mennyit kenjek az ellenőrző prizmára...    Azt mondta a haver, hogy ahogy rákenem, szinte teljesen le is kell törölni a kezünkkel. Ezzel szemben a videókon valamilyen hengerrel, vagy szövetdarabbal viszik fel a festéket a prizmára, vagy hídra.         Valakinek van rá javaslata, hogyan kell ?

000000000

Szevasz inas. Kérdezni szeretnék tőled valamit: a
SDJCR1616H11 tip. késhez, hol lehet venni lapka alátétet, illetve leszorító csavart? üdv

000000000

kihez belélsz csicska?[#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2]

000000000

Szevasz.Bocs, hogy rosszul fogalmaztam-írtam-. "inas" néven van bejelentkezve akihez próbáltam címezni. De lehet, hogy Te is tudsz segíteni. üdv.

4um5b65d

000000000

oké!itt segit neked mindenki,aki épp rá ér!:)))

000000000

Szevasz Laslie. Nem vagyok egy nagy számítógép zseni, ezért valami egyszerűbben elérhető oldalt ahol SDJCR1616H11 tip. késhez alkatrészt lehet venni, tudnál ajánlani, vagy írni? üdv.

000000000

kattints 2x-r az"ITT-re!

000000000

Kösz a választ, felvettem a kapcsolatot az ajánlott cég területi képviselőjével. üdv.

000000000

Még annyit szeretnék írni, hogy én csak egy hobbi esztergályos vagyok, és jó hogy találtam ilyen oldalt, ahol segítenek, ha gondom van. KÖSZÖNÖM !
üdv

3rymb5s35

A hántoláshoz visszatérve...
Azon töprengek, hogyan lehetne hántológépet építeni.(mert a gyáriak biztos nagyon drágák ahhoz, hogy 10 évente elővegye az ember)
...és arra jutottam, hogy kisflexre kellene esztergálni egy anyát, aminek a külső felülete excenterként lenne használható kb3mm-es max mozgással. Ehhez kapcsolódna egy kellőképp megvezetett szár, aminek a végébe lehetne erősíteni a hántolást végző betétkést.
A szárat megvezető rész külső felületét fogantyúként lehetne használni. Az egész szerkezet rőgzítése megoldható lenne a pajzs (csapágyház) 4db csavarjával. ...szerintem.
...mert annyira lassan halad így kézzel.

000000000

Szia Kola! Mach nélkül, kézzel hogyan csinálnád? Elforgatott keresztszánnal nem gond a kúpot megcsinálni, de a kúpra a menetet?! Ekkora kúpot meg gondolom nem lehet eltolt szegnyereggel drehálni.?

4um5b65d

Ha vársz pár hetet akkor megláthatod....
Épp egy ilyen cuccon dolgozom ami kúpos meneteket tud készíteni. De még bizonyos alakos dolgokra is alkalmas.

000000000

Szia Mester!
Te is mindig töröd a fejed valamin! Gondolom, nem hajtást teszel a keresztszánra? Kiváncsian várom.