Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

skwby94ub

Az is elég, ha csak a simmering rugóját veszed ki.[#integet2][#integet2][#integet2]

skwby94ub

Az előzőt neked akartam küldeni...[#wilting]

000000000

itt mindenki Zipis /Zipernowsky/ :D

nffab2gnr

Persze hogy ismertem hisz' én is "gépiparista" voltam.No és a "fantomaszt" ismerted-é?Te hol vagy?Szerintem húzunk a csevegőbe,mert t...ön leszünk verve.

nffab2gnr

Nem mindenki, csak a jobbak[#mf2][#mf2][#nyes][#integet2]

skwby94ub

Hűha! Még egy iskolatárs... A végén még osztálytalálkozót tartunk?
Jó is lenne: 1975 óta egy sem volt... De 2010 olyan szép kerek szám,és pont 35 éve érettségiztünk: megszervezzük a találkozót!

skwby94ub

Átmentem,folytassuk ott.

HJózsi

Jó a kérdés és aktuális is, :) napokon belül folytatom ... HUNOR721 postproci a PartMasterhez ...  kissé hányadán voltam az elmúlt időszakban ... köszi a jelzést, mert ez impulzust ad [#wink][#wave]

Evodiron

Szia!
Amikor kivettem a hátsó szimeringet, akkor kiverte a zsírt belőle a csapágy.
Viszont a rugót lehet, hogy kiveszem, kösz a tippet!
+ az ékszíjtárcsáknál az a kis persely szerintem nem a tárcsák rögzítése miatt volt, hanem a szimeringbe ment bele és tömített, mert ott jött ki a zsír, amikor a tárcsákhoz volt nyomva a pöcök.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Evodiron/F%F5tengely/P1030023.JPG" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/Evodiron/F%F5tengely/P1030027.JPG" border=0>

Evodiron

Hupsz, bocsi az elcseszett képbeillesztésért. [#circling]

Ma már majdnem esztergáltam, de megint nem bírta a nagy tárcsával felpörgetni a motor a gépet. Előtte még felfűtöttem kicsit, és akkor ment, aztán utána nem. Remélem a szimering rugójának eltávolítása után menni fog. Lehet, hogy nagyobb indító kondi kellene addig, amíg a kis tárcsát ki nem bővítetem, és teszem fel a motorra.

Egyébként a kések hegye nem passzol a géphez. Kb 2-3mm-el feljebb vannak. (kivéve a lapos faeszterga kések, amik 3-4mm vastagok lehetnek) Majd lemérem, de így előre azt mondanám, hogy a késtartóban lévő kés aljától 5mm-re van a csúcs magasságban.

skwby94ub

Kedves H. Józsi, légy szíves írd le részletesebben a PNC-721-el kapcsolatos terveidet, engem is érdekel a dolog. H.Jóska

skwby94ub

Igen, a rugó kivétele a megoldás. De a csavar-rögzítésű hüvely elhelyezését rosszul látod: annak
bizony a szíjtárcsa mellett a helye, azt biztosítja. A kinyomott zsírral ne törődj: a felesleget mindig kinyomja magából a csapágy!

HJózsi

Dióhéjban : a Dolphin PartMasterhez készítek egy postprocesszort, ami olyan G-kódot generál amit a HUNOR 721 vezérlő "megkajál" ... A HUNOR 723 maróhoz már sikerült egy megrendelőnek, ez  az eszterga egy kicsit furmányosabb ...

skwby94ub

Kedves Barátom!
Továbbra is tartom korábbi álláspontomat, mi szerint legalább 1,5 Kw-os 3 fázisú motor kell arra a gépre! Elfelejtetted, hogy ez a gép- apróbb hibái ellenére- egy  
profi konstrukció a műszerész kategóriában?
Akkor pedig kell hogy legyen "erőtartaléka"!!!

Ha tudnál olyan fotót küldeni, amin a késtartó
magassága jól látszik a csúcshoz és a tokmányhoz viszonyítva- annak örülnék.

skwby94ub

Na,ez jó ötlet, erre tényleg nagy szükség lenne.
Szívesen kipróbálnánk...