Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

f35ezvjs

"sanzi figyelőben van" Hát tudjátok  ithon van és most a családdal foglalkozik. Szerintem sokunknak hiányzik

robroy007

6,09 azért még nem 1 század a csapágyhoz oda elég +0,01 -0,02

robroy007

na mindegy holnap folyt. köv.

4um5b65d

Egyetértek Jóskával !
Van egy alapszabály: Egy méretezést úgy kell elkészíteni, hogy a két utolsó fogás lehetőleg egyforma legyen. Jóska 2mm-ről induló méretező módszere teljesen korrekt. Ezt pontosan így kell csinálni. Ha nagyobb az anyag akkor lehet csökkenteni 0,5 - 0,5 -re is a két utolsó fogást. Pont ma csináltam 47-es csapágyméreteket furatba. 1-1 mm volt a két méretező fogás C45-ös anyagban. Ha ugyanez alumínium lett volna akkor 0,5-0,5 lett volna a fogás.

4um5b65d

Valóban visszajöhetne már. Nincs kit "csesztetnem" minden vacakért.
:))

f35ezvjs

bocs én erre értettem:
"az utolsó előtti fogásnál többször is végig mentem a munkaterületen keresztszánhoz hozzá se érve aztán vettem órával az 1 századot és oda lett a méret egyből sajnos"

f35ezvjs

meg fogod tapasztalni azéert azt a gépet ki is kell ismerni én az új géimmel is először sokat kisérleteztem foleg az ED 1000 Profival
a kicsi nél a nónius skála ha egy mm álítottam akkor az átmérőben is egy mm volt de a Profinál ez átmérőben ugye már 2 mm volt na ezt mire megszoktam:

f35ezvjs

Remélem megbékél.

4um5b65d

Egy másik fórumon láttam, hogy írogat.  
Szerintem csak el kell kezdenem cikizni és akkor úgysem bírja ki, hogy ne válaszoljon ide. Olvasni biztosan olvassa a fórumot. Igaz Sanzi ???

robroy007

jó pihenés és köszi a tippeket

s7manbs8

Ennek mi az elvi magyarázata ? Miért így kell ? Hagy tanuljak egy kicsit. [#circling][#circling]

besirkyjh

A 6mm átméröt már meglehet támasztani forgocsuccsal és ha a kés kicsit alámegy a központnak akkor sem huzza magára az anyagot .

Csak egy tip .

skwby94ub

Na,meglátszik hogy egy iskolába jártunk...
Lehet hogy ugyanabban a padban ültél, mint én?

4um5b65d

Hát először is , ha túl kicsi az utolsó fogás akkor nem lesz jó a felület. Minden anyaghoz és átmérőhöz, előtoláshoz tartozik egy ideális fogásmélység tartomány amikor a legjobb felületet lehet elérni.

A mérettartás szempontjából pedig azért kell azonosnak lennie a két utolsó fogásnak, mert az eszterga az csak egy "instabil" mechanika. Az anyagod úgyszintén. A különböző fogásmélységekre úgy reagál az egész összetett rendszer, hogy különböző lesz az esztergált átmérő. Behúzza a kés az anyagot, vagy éppen eltolja magától. Változik a szánokra eső terhelés, a szegnyeregre eső terhelés, hajlik a kés...stb...stb

4um5b65d

Ahaaaa, szóval Te firkáltad a padra, hogy szeretlek Julcsi....
[#nyes][#nyes]