Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

skwby94ub

skwby94ub

Ha Dombóvár felől érkezel a 67-es főúton, akkor bal oldalon az első ház, ott ahol a Kaposvár (fehér színű) lakott terület jelző tábla van.
Zöld színű épület.

Evodiron

Halihó!
Na, szétszedtem a motort. A hátsó csapágy kicsit lötyög, az nem tetszik. Az elsőn műanyag porvédő van egyik oldalról, azon nem érezni nagyon lötyögést. 6205-ös csapágy van benne. Holnap nem valószínű, hogy tudok ilyet szerezni, úgyhogy kicsit elhúzódik a dolog. Utána meg más dolgom lesz karácsony után, úgyhogy jan. elejénél nem fog előbb menni a gépem.  
Ja, a tekercselő meg a hátsó csapágyat meg sem zsírozta, nem csoda, hogy olyan furcsa hangja volt. (én még azt hittem, hogy a zsír jön ki)
Valamint műanyag távtartót sem találtam a csapágy alatt, csak 1 fém volt az elsőnél. Vagy összekeverte a motoromat egy másikkal azért mondta ezeket, vagy nem tudom. Semmit nem bízhat már másra az ember...[#shakehead]

f35ezvjs

Szia szerintem mind kettőt cseréld le jobb minőségűre természetesen 2Z-és re

000000000

Adnék egy tanácsot, vagy élsz vele vagy nem.
Gyorsan szereld össze a motorodat, holnap vidd vissza a tekercselőhöz, és kérd meg üzemelje be Előtted. Ez egy komoy szaki Neked megteszi, hiszen pár napja voltál ott.
Ha akkor is remeg, sokat fogyaszt, gyenge, stb.. reklamáld meg. Ha pedig minden ok. lesz, még az is lehet, hogy egy kivezetést elkötöttél, és emiatt vacakolsz már két napja ezzel a szerencsétlen motorral.

j99i206if

Ha már felmereült az egyfázisú aszinkron motor témaköre: Van egy amerikai gyártmányú vákuumszivattyúm. A motorja egyfázisú aszinkron, 1/3LE teljesítményű. A gond hogy nem indul csak rásegitéssel. Inditó kondenzátora nincs, a tekercselése réz főfázis, alu segédfázis. A segédfázist centrifugálkapcsoló kapcsolja ki. Nyáron szétszedtem, a kivezetéseket megcsináltam (a segédfázisé el volt korrodálva az összekötésnél) sokkal jobb nem lett de legalább már üresen elindul, terhelve nem. Mi lehet az ok?

000000000

HA ez egy komoly szaki ...

j99i206if

Ja még annyi hogy terhelve az áramfelvétel a névlegesnek megfelelő 3,x A-körül, de szerintem a kelleténél jobban melegszik.

Evodiron

Ha lesz 2 csapágyam akkor mind a kettőt lecserélem.

Evodiron

Összeszereltem. Most még rosszabb hangja van. [#hehe][#rolleyes]
Ja, azt nem mondtam, hogy a csapágypersely be elég könnyen belement a csapágy. Ez sem túl jó hír.
Na, szétszed megnéz összerak, aztán a végén tényleg el kell mennem az öreghez...
(egyébként  kb. 1,5 hete voltam nála)

Robika37

[#wave]https://www.hice.hu" TARGET="_blank"> Gondoltam, hogy már találkoztunk....

Robika37

Nem tudom miért tette elé a fórum.
Helyesen:  www.hice.hu
Ott pedig a Robi-ka[#integet2]

s7manbs8

Nem ér a forgórész a házhoz, a kopott csapágyház miatt, akkor nem is kell tovább keresni a hiba okát.

Evodiron

Ez most kérdés volt? :D
Holnap ha szétszedem, akkor kiderül, hogy valahol megkopott-e.

Ezek közül melyiket válasszam?
6205 csapágy 2RS  CODEX    400ft /db  9db
6205  2RS  C3  KBS USA  500ft/db  ebből 2db van.
6205 C3  CMB 2RS   450ft /db  ebből van 10db

s7manbs8

Igen kérdés lett volna, a csapágyból a jobbikat, nem nagy az árkülönbség.