Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

Bizony a csapágy lógott.De ezt ne itt folytassuk mert Varsa kivág benünket. [#vigyor2]

s7manbs8

A csapágy házzal lesz ott a gond lehet, én is ezt mondtam volna.

4um5b65d

Míért vágna ki, hisz épp az eszterga motor kapcsán jutottunk idáig.  
Ez a lógás amiről beszélsz azt ugye nem arra a mozgásra érted amit minden új csapágynál lehet tapasztalni ? Az ,hogy a külső gyűrűt a belsőtől egy minimálisan szögben el lehet fordítani, úgy mint egy önbeálló csapágynál ?

4um5b65d

Jut eszembe az átlag motoroknál a ház és a csapágy közt átmérőben mindig hagynak egy minimális hézagot. Nincs az szorosra illesztve, mert nem lehetne szerelni a motort a pajzs törése nélkül.

Evodiron

Ja, hát azt nem tudom, holnap lemérem.  
Egyébként az első csapágy nehezebben ment bele a hátsó csapágyházba (de nem kellett erőltetni).
Tehát külső átmérőre egyformák (majdnem :D).

Révész Richárd

Nem arra a lógásra gondolok az természetes.Ez rendesen lógott.Sok motort csapágyaztam mát át meglátom a külömbséget.Csapágyház be lett perselyezve,tengely hibátlan.rossz volt a csapágy.

Evodiron

Köszi az infót. :)  
Akkor nem kopott ki a ház talán.

Evodiron

Hmmm... én még azt hittem, hogy kikopott. De a porvédők hová tűnhettek? [#nemtudom]
(2z az a porvédőre utal, nem?)

4um5b65d

Végül is selejt mindenhol előfordul.
Az egyik kisgépszervizes ismerősöm megvette az SKF csapágyat a mosógépbe aztán két hónap múlva szétesett. Nem volt benne zsír. Szétbontotta a másik két csapágyat is amit ugyanakkor vásárolt és azokban sem volt. Látod, még egy SKF-nél sem hívják vissza a futószalagról a terméket, pedig biztosan észrevették, hogy az automatából kifogyott a kenőanyag.

Révész Richárd

Igen.Biztosan kiszedték belőle berakás előtt.

4um5b65d

2Z két oldali fém porvédő
2RS két oldali gumi porvédő (ez sokkal jobban véd a portól)

Révész Richárd

Nem vitatom,minden gyártónál lehet találkozni selejttel.Pl tegnap vettem két SKF csapágyat motorba.Csapágyház kikopva,viszem esztergályos kolegához perselyezze be.Megcsinálja beviszem a mühelybe és bele esik a cspágy.Megmérem a csapágyatés kissebb 15 századdal.Hát ilyen is van.

Evodiron

A csapágyakban jobb esetben van zsír gyárilag? (olcsóban is?)(leszámítva a kifogyott töltőállomás esetét, amit írtál. :) )

Evodiron

Úgy látom így a netet böngészve, hogy autós boltokban is van néha ilyen csapágy. Holnap megnézem akkor, hogy nálunk tartanak-e ilyen típusút.
("persze ficsakám, hogy ne volna: zihung xan tieng a gyártó, jó lesz? 200Ft")[#hehe][#vigyor2]

4um5b65d

Minden két oldalról zárt csapágyban van zsír.