Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Evodiron

És melyik a jobbik? :D

Robika37

CMB=China
KBS=USA ? ugyan kérem :-D
Codex=Slovenia
Egyforma az első és a hátsó csapágy?
Ha jó a tekercselés akkor megérdemelne karácsonyra két jó csapágyat..elfekvő készletből(úgy óccó) SKF, FAG, INA stb

s7manbs8

Azt sajnos én nem tudom.

Révész Richárd

Bocs,hogy beleszólok de szeritem egyik sem.Ennyi pénzért nem lehet minőségi csapágyat venni ekkora méretben.Vegyél SKF-et vagy TIMKEN-t vagy FAG-ot.Igaz ez 3X annyiba kerül de nem kell kidobni fél év mulva.

Révész Richárd

Gyorsabb voltál.

Evodiron

Egyébként csináltam pár tesztet a motorral (1 forgásirányra fixen bekötve). Ami eddig kérdés és elmélet volt, azt a gyakorlat most igazolta/megcáfolta:

-motor segédtekercs nélkül elindul: nem
 kicsit megpörgetve a tengelyt: nem
 (az üzemi kondis motor elindul, lehet, hogy ha rajta az ékszíjtárcsa és azzal forgatom meg, akkor elindul a nagyobb fordulat miatt)
-segédtekercs menet közben termel áramot: igen
(üresen kb. 380V-ot)
-segédtekercsre kötve a visszajelző lámpát világít: igen
(ezért volt világítás menet közben)
-ugyanolyan hangja volt a motornak, mint eddig: igen (tehát elvileg jól volt bekötve)

Szóval csapágy csere lesz, és marad a bekötés.

Evodiron

Köszi a tájékoztatást. Akkor inkább keresek másik "beszállítót". :)

Szerintem nem egyforma a két csapágy most. A hátsó az SKF, az kopott ki. 6205-2z-c3 van ráírva, de nincsen rajta porvédő?
Az elsőn meg 1 műanyag/gumi porvédő van, és egy műanyag lemez a csapágy mögött, amitől nem látom a feliratot.

Evodiron

A hátsónál is van ilyen műanyag lap, talán "porvédőnek" van ott. ?

Esetleg valakinek nincs otthon elfekvőben olcsón jó minőségű 6205 csapágya? :)

Robika37

Nagy jó uram a méretére méltóztattam utalni..

Révész Richárd

Hát a C3-as cspágy az nem igazán odavaló.Az egy lazább illesztésú csapágy ami kb 60 fokos üzemi hőmérsékleten áll be rendesen és nem lessz kotyogós.

4um5b65d

Csak nem fog szétesni fél év múlva egy akármilyen csapágy ????

kb 8 éve, hogy egy tekercselésnél csapágyat cseréltem a 6KW-os 2800 RPM-es motorban. Nagyon sokat megy naponta, de a mai napig semmi baja. Magyar MGM csapágyakra cseréltem anno. Ez volt itthon.
Ezeknél a kommersz mezei csapágyaknál nem lehet akkora különbség egy FAG vagy akár egy Orosz csapágy esetében. Attól mert valami drágább, attól még nem kell okvetlenül hasra esni.
Épp most volt a kezemben egy FAG kúpgörgős csapágy.... egy hányás volt a futófelülete és a görgők felülete is. Semmivel sem bízom jobban egy ilyenben mint egy olcsóbb kategóriában...

Robika37

Üdv!
Az MGM, RADAX, az orosz ,cseh csapágyak valóban nem voltak számottevően rosszabbak az ugynevezett "márkás"csapágyaknál, de kinaiban volt már rossz tapasztalatom tudnak elég gyenge minőséget(főleg anyagban) produkálni
Szerintem...Robika

Révész Richárd

Lehet,hogy igazad van,eleinte én is az olcsóbbat vettem gondolva nem olyan rossz az.Aztán beraktam a motorba és úgy lógott mint amit kivettem belőle.

4um5b65d

Ja, hát a Made In China az megint egy külön kategória, azt csak tolókapu kerékbe rakom bele...[#nyes]

4um5b65d

Maga a csapágy lógott? Azt nem hinném... Akkor inkább vagy a tengelyen lötyög a csapágy , vagy a házban...