Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Evodiron

Szia!

Hát egy kicsit sikerült lehangolniuk a kollégáknak, de azért nem adom fel. [#vigyor2]
Köszi a bíztatást, és már a múltkor is rá akartam keresni a frekiváltós dologra Jóska ajánlásakor, csak elfelejtettem. [#whatever]
De amíg nem tudok menetet vágni, addig az 1 fázisú is jó lenne. (tudod, nincs gépi előtolás)
Végülis a tekercseltetés nem lenne felesleges, ha nem kellene, hát van egy tartalék motorom, jó lesz az még valamire. [#nyes]

Addig is utánanézek ennek a frekiváltásnak...

Ja, amit akarok tekercseltetni motor, az indító kondis, mágneskapcsoló van benne. Nem lesz ezzel gond? Pl. az említett forgásirány váltást hogy kezelné ez így?

ywathzay

Nem kell kétségbeesni. leütöd, elmész, megnézed, és ott a lehetőség az értékelésnél, hogy nem jött létre az üzlet. ezt nem tiltja semmi sem.

pa0n9mw

Üdv
Gond nincs  a forgásirányváltás mágneskapcsolós megoldásánál.
Viszont a tekercselőnek illik szólni, hogy hozza ki mind a 4 vezetéket, mert ha nem számol rá elkötheti belül is a tekercsfejben és akkor már macerásabb  ujra kivezetni.
Ha marad az 1f akkor ha biztos akarsz lenni a forgásirányváltásban meg kell várni hogy  a moci szinte leálljon.
Gyakorlatilag ha forog akkor is lehet forgásirányt váltani, álltalában meg is fordul, de sosem lehet bizos benne az ember.

végyé

zczzn9622

Üsd le az Ifa motortartó bakot 4000.- a fickó legolcsobb terméke így lehet hogy még a gép árából is engedni fog mert nem a 200000 után fizet.

000000000

HEz jóó:)) Még jó, hogy motortartó bakja ia van eladó.  
Csak az a gond, hogy ez itt egy piactér akarna lenni, ahol elvileg a kereslet és a kínálat határozza meg az árat. HA ezt csak arra használja valaki, hogy akapcsolatot lehessen vele létesíteni, akkor miért nem az expresszben hirdet?  

A bak "megvétele" helyett én be szoktam irni a google-ba az alias nevát. Van esélye, hogy így megtalálom , de az adott esetben sajnos ez nem működött.  
NA mondjuk a bakot leütöm, megtudom acímét, megnézem az esztergát. Eldöntöm, hogy mennyit ér. Valaki más viszont úgy gondolja, hogy bátran licitálrá, kétszer annyiért, mert tudja, hogy ezt nem kell komolyan venni, majd alkudoznak a helyszínen. Mivel az eladó is benne van láthatóan ebben a dologban. Hogy  lehet így korrekt üzletet kötni? Ezt nem tudom.

Evodiron

Hali
Szólok neki, meg ha most is ki van vezetve, csak nem fogja összekötni. :)
Az üzemi kondis motort (mint amit kaptam is a géphez) menet közben simán át lehet kapcsolni, csak az a helyzet, hogy forog ugyan úgy tovább. :)
Viszont az indítókondisnál nem tudom, hogy ez, hogy van.  

Közben találtam még egy motort a pincében... [#ravasz1]

000000000

Szerintem, ha egy hordó borba bele brunyálsz, az még bor marad, észre sem lehet venni.

hostya

Igen! De az azért fontos hogy MEKKORA hordóba...  :))

hostya

Ezzel a géppel először esztergálni kellene tudni normálisan, (arra kéne alkalmassá tenni) azután kellene felvetni az irányváltás problémáját menetvágáskor. Hol van ez a gép ahhoz hogy menetet lehessen rajta vágni...   :)
Főleg hogy vezérorsó + mellékhajtómü sincs rajta.

Robika37

Üdv!
Sztem. is próbáld meg a frekiváltós dolgot.
Csak abba gondolj bele hányszor kell megállítani elindítani a forgást. Pl. mérés, ellenőrzés centírozás... tudom mérőóra de akkor is..csak könnyebb úgy hogy bekapcsolod oszt megy. Sőt még tudod menet közben is bizonyos határok közt állítani a fordulatszámot.
Robika

ukcge40u

Nekem azért már olyan hordó nem szimpatikus... :)
Igényes barom vagyok az ilyesmikre... :)

ukcge40u

Erre a masinára szerintem jó lenne egy olyan szisztem, mint a játékesztergámon.
Bekapcsol, potival fordulatot belő, esztergál.
Baj esetén korrigál.
Ide ez bőven elég egyenlőre.

KoLa

Ez csak valsz attól függ láttad-e az eseményt :)))
Meg hogy hány sört ittál előtte[#nevetes1][#nevetes2][#wave][#worship]

Evodiron

Szia!
Na, hát ez a frekiváltó nem olcsó mulatság.
Egyenlőre amíg nem ér el egy bizonyos szintet az esztergám tudása, addig nem lesz frekiváltó.
Később biztos jó lesz, de egyenlőre megelégszem az 1 fázisú motorral is, ékszíj áttétellel.  
Azért köszi a tanácsot, észben fogom tartani.  [#smile]

Az "új" motor meg annyira szuper, hogy még nem sikerült róla leszednem a rározsdásodott perselyt. [#falbav][#violent][#vigyor]

Evodiron

Ki látott már olyat, hogy a 3mm menetemelkedésű orsóhoz 2mm-es nóniusz van, ráadásul fordítva működve? [#idiota][#hehe][#taps]