Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia KoLa és Zoltán!

Köszi az ötleteket, KoLa járhat közel a megoldáshoz, mert ha nem lenne menetes, akkor ki tudna csúszni a helyéről [#worship]

A második kép alapján Ti mit láttok, mert nem trapézmenetnek tűnik, így akkor anyát nem tudok hozzá szerezni (powerbelt.hu-nál csak trapézmenetes van [#rolleyes]
Egyéb forrást tudnátok ajánlani?

KoLa

Ezt a gépet biztos valamikor felújították (lehet többször is)ez a menet laposmenet - sokkal könnyebb vágni mint a trapézmenetet , biztosan spórolt az idejével a felújító[#nevetes1]

ukcge40u

Ha igen, te akkor erősebb vagy, mint mi itt mindnyájan. [#worship]

000000000

Igen, nem adom fel [#buck], bár már nagyon szeretnék újra járni! Történet 2001ben kezdödött-17 évesen- bal térdembe protézist raktak (50cmes), majd idén április 2-én műtötték a jobb bokámat, oda is került egy 25cm-es fémecske és fix a bokám (bokacsont kivéve) mind kettő esetben csontrák volt, aztán volt kemo, másfél hete vagyok jól.

Különben állva esztergálok, telefon kamerája túl érzékeny a mozgásra, ezért nem állva készítettem. [#vigyor]

KoLa

[#eljen][#eljen][#eljen][#eljen][#eljen][#eljen]
[#taps][#taps][#taps][#taps][#taps][#taps]
[#worship][#worship][#worship][#worship][#worship][#worship]

KoLa

Inkább leírom !Gratulálok!!!
Nem tudtam hogy Te tolószékhez vagy kötve!
Egyébként az eszterga hogy került nálad előtérbe esztergályos vagy Te is?

besirkyjh

Tudod Szasza bátyo most aztán sziven találtál .
Isten éltessen barátom .
Bocs az OFF-ért  

Munka : Az Igusnál vannak olcson jo trapéz orsok anyával , talán érdemes lenne kicserélni mind kettöt .
 [#worship][#worship][#worship][#eljen]

000000000

Köszi. De nem szeretnék sokáig kerekezni :)

Nem vagyok esztergályos, kereskedelmi sulikba jártam. Barkácsolni imádok :).

Az eszterga úgy jött..
http://www.meoszinfo.hu/img_bazar/gli090308e.jpg" TARGET=_fnew>Ilyen járgányt alakítok át benzinesre, aminek 2008. szeptemberében álltam neki-ekkor mentem először esztergályoshoz, aztán 2009. július végén állt neki csak, majd szeptember óta nem történt előre lépés. Igaz közben kellet egy másik motor, mert a 33ccm-s kevésnek bizonyult, 1:36 áttétel mellet.
Tegnap készítettem el az "új" motortartót, kapott egy Robi 55-s motorblokkot és a fűnyíró adaptert felhasználva lesz lánchajtásos, a hajtott tengelyt ráadásul szabadon futósra készítettem [#vigyor]. Elöl 160-s tárcsafék, van [#vigyor].

Arra az elhatározásra jutottam eszterga nélkül, nehéz lesz élni [#vigyor] így sikerült ezt a gépet megvennem 85 ezerért, 1,5 KW-s 3F motorral, átkötöttem egy fázisra, vettem késeket a nóniusznál és próbálom befejezni a járgányom. Persze van pár gond és ötletem, amihez egy eszterga nélkülözhetetlen [#worship]

Szabi

KoLa

Ez egyébként milyen gép - valami kreálmánynak nézem! hol van a vezérorsó? vonóorsó? a burkolat alatt?
Lehet rajta menetet vágni?mert ha jó a géped menetvágásra Te is meg tudod csinálni a bronz anyát!

KoLa

Én régebben a Gyógyászati Segédeszközök Gyárában dolgoztam mint esztergályos miben segítsek?

Evodiron

Szia!

Akkor legalább már ketten vagyunk itt hobbiesztergások. [#vigyor]
A te géped legalább már működik? (nem úgy mint az enyém) [#rolleyes]
Persze a tiéden is lesz mit javítani, de ez a szép benne.  

Mielőbbi felépülést! [#smile]

000000000

Szia!

Menetet vágni nem lehet vele, kézi előtolás van csak.

000000000

Bocsi, nem volt szándékos[#pias][#pias]

igus.hu? lenne az?

000000000

Szia!

Három csapágyházat szeretnék megcsinálni, ST52-es anyagú csövet sikerült szereznem, 61mm átmérő, 12,5mm falvastagságú, befogtam neki, fogtam faragni, de a szánok csak úgy járnak ki-be a lógás miatt, így az esztergált felület is olyan lett, mintha menetes lenne[#zavart2].  

A lógást szeretném megoldani, ebben jó lenne némi segítség. Olyan trapézmenetes orsó kellene, aminek egyik fele nem menetes és vastagabb a menetes résznél.[#rolleyes]

000000000

Köszi, nem adom fel [#hawaii]

Működik, 25-s átmérő felett már ronda lesz a felület [#shakehead].