Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

A 12,5 mm falvastagságú cső volt a "tettes", ST52-s anyagból van.

ukcge40u

KoLa

Ehez elég lett volna 300-as fordulat ha nem köszörülöd az új késeidet hanem csak úgy befogod!

Evodiron

Húh, jó kis vita pattant itt ki! [#rolleyes]

Azért csodákra én sem vagyok képes, 30-as köracélt 300mm-en befogni a 80-as tokmányomba, aminek a pofája 14mm-en fogna ekkora átmérőt... [#crazya]
Meg amúgy is max. 3-5-7 szeres átmérőt szabad megtámasztás nélkül befogni, ha jól tudom.

Egyéb, kevésbé életveszélyes ötlet?  
[#smile]
(2 órás esztergálási tapasztalat, kis gép, korlátozott fordulatszám...)
(mondjuk a motorom még a tekercselőnél van. [#hehe])

Evodiron

Pont ezt akartam kérdezni, hogy a fordulatszám jó volt-e, így fürdés közben ugrott be. [#vigyor]

ukcge40u

Akkor most hogy? Átmenetileg pedálos? :)

000000000

300as elég lett volna? Úgy rezonált [#confused].

Köszörűt nem sikerült vennem, mert nem volt a piacon, majd veszek, vagy készítek, jövőre [#shakehead].

Késeket, csak berakom és használom [#rolleyes]

KoLa

Lehet léptékezni a saját gépedhez, a lényeg próbáld ki azt a hosszúságot amit tokmányból kilógatva meg tudsz esztergálni és kész!

KoLa

Ha arra döntesz hogy elküldöd az orsót küldjél vele késeket is megköszörülöm őket hogy lássad milyen legyen - általában egy esztergályos sokszor köszörül késeket vagy olyan helyen dolgozik ahol váltólapkás késeket lehet használni!-na én sem!

Evodiron

Dehogyis! Van rajta egy fogaskerék, amit a háztetőn lévő szélkerék hajt láncon! [#hehe][#awink][#idiota]
Most építem hozzá a lendkereket, hogy akkor is pörögjün a gép, ha éppen nem fúj a szél. [#vigyor2]

ukcge40u

Evodiron

A tokmányon maximálisan átmenő átmérőjű anyag lenne akkor a legjobb talán, ha max hosszat akarok.

Evodiron

Meg is kezdem a tárgyalásokat a ferrárival, azt hiszem ők egy kicsit előrébb vannak a témában, mint én. [#nyes]

s7manbs8

Az ókorban is volt már eszterga, gondolom az olimpiára felkészülésképpen az egyik edzésforma az eszterga hajtása volt. [#circling][#circling]

KoLa

Naaa ez-az[#nevetes1]