Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ukcge40u

Levegőmotor, vagy stirling egy része.
Vagy minikompresszor. :)

4um5b65d

Olyannyira meg lennél vele elégedve, hogy minden reggel egy 2 méteres ejakulációval kezdenéd a napot. :))))
Ehhez a géphez még egy a főorsóra szerelhető 2 irányú szánszerkezetet is fel lehet pakolni. Felfogod rá az anyagot aztán tologathatod síkban ahová szükséges. Ilyet még más géphez nem láttam. Vagy a másik a menetszámláló... Vágod a menetet, majd úgy döntesz, hogy neked útban van a számszerkezet egy méréshez, vagy sorjázáshoz, akkor kiemeled a lakatanyát, hátrajössz a hossz-szánnal, majd dolgod végeztével újra visszaállhatsz a menetárokba. Persze mindezt több bekezdés esetén is.

KoLa

Evodiron

Léci, léci én tudni szeretném, hogy mi a különbség. [#vigyor]

ukcge40u

Ráadásul mindkét elnevezéssel tanítják is, egyes iskolákban.
A képzés sem az már, mint amiben nekem (szerencsére) részem volt... :(

8uup9xs82

Egy egyszeru lengohengeres gozgep:)  

Azota egy par dolgot modositottam, egy nem szepen megmunkalt tengelyt kicsereltem, a dugattyu kapott egy kis diszitest. Ha minden jol megy a geptestre jovo heten felgravirozmom a 2009 Karacsonyt. Mar csak ossze kellene allnia a CNCmnek:)

Kazan mar epul, az 54 es rezcso itt figyel az asztalon.

Kompresszorral atjarattam, szepen forog. A lenditokerek tengelye fel van csapagyazva.

Udv: D

KoLa

Ezek a szépségek(ejakuláció)egyszerűbb gépeken is elérhetőek itt van pl ez a kilincsmű, csak úgy kell hozzáfogni!

8uup9xs82

Menetszamlalot peldaul az Einhell hobbygepere is raknak, viszont az Erbarol lesporoljak. :) Nyugos is, hogy nem nyithatok menetnel lakatanyat.

4um5b65d

Hát az a pofátlan síktárcsa !! [#nyes]

skwby94ub

A"minimálisra állítható főorsó furat"-ot kifejtenéd bővebben?

KoLa

Nem furat[#falbav][#falbav][#falbav]

4um5b65d

A kézi szán az átlag esztergának a legfelső szánja. Ez azért kapta a kézi elnevezést, mert a hossz szán és a kereszt szán egy normál esztergán gépi előtolással is működtethető. A kézi szán meg a nevéből is következően, nem működtethető gépi előtolással. A mostani kis gépeknél azért terjedt el ezen szánra a kés-szán elnevezés, mert egy rakás kisgépnek nincs gépi előtolása, vagy csak a hossz szánon van. A kereszt szánon nincs. Az meg hülyén nézne ki ha egy olyan gépen azt mondanák a kézi szánra, hogy kézi szán, amelyiken mindegyik szán kézi működtetésű.  

A kés-szán voltaképp egy negyedik szán a gépen. Ez a szán a kézi szán tetején helyezkedik el. Kereszt irányú az elmozdulása, ugyanúgy mint a kereszt szánnak, de ennél nincs se orsó, se nóniusz, hanem egy excenteres mechanika mozdítja el a szánszerkezetet egy kar elfordításával. Ahogy a kart elfordítod az egyszerre egy nagy elmozdulást eredményez ezen a szánon.  Ez a mozgás CSAK a késtartót (kést) mozdítja el előre, hátra. Menetvágásnál ezzel a karral lehet kiemelni a szerszámot és visszaengedni fogásba. Főleg a nagy menetmélységű meneteknél és/vagy a hosszabb meneteknél van létjogosultsága.

7vpav5d32

4um5b65d

Bizony-bizony !
Mondhatnám azt is, hogy ennek a gépnek nincsen párja....
De van!  Egy másik TOS... :)))

ukcge40u

Az enyémen van, de mivel léptecses lesz előbb-utóbb így lényegtelen... :)