Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Evodiron

Köszönöm a részletes felvilágosítást! [#smile][#worship]

000000000

Érdekel valakit egy öreg E1N eszterga 150 ezer Ft-ért? A gép Budapesten a XIV. kerületben található.

D.Laci

A siktárcsán a hornyok csak a munkadarab rögzitésére szolgál vagy a kiegyensúlyozás céljábol súlyok rőgzitésére is?
Volt itt szó kés szánrol, kázi szánrol, de késtartó szánrol nem. Az akkor mi?

4um5b65d

Szerinted ?
Persze lehet ezt még fokozni....
- kés szán
- kés tartó szán
- eszterga kés tartó szán
- hagyományos eszterga kés tartó szán
- hagyományos forrasztott lapkás eszterga kés tartó szán
Ugyanez hátsó kés tartó szánnal is....  

Na de mi az a kázi szán, amiről írtál ?
Vagy csak értetlenkednék, és kézi szánról van szó ? [#vigyor1][#nyes][#crazya]

ukcge40u

Engem érdekelt volna, de ki vagyok fosztva anyagilag... [#rinya]

000000000

Szeretnék egy-két képet kérni a gépről...
... a steve.53@citromail.hu -ra

000000000

Küldtem néhány képet a masináról. Szívesen feltettem volna a fórumra is, de egyelőre nem jöttem rá, hogyan lehet.

000000000

Nyithatod a lakatanyát, utána kézi szánnal rá tusz állni a menetre, ha jó a szemed.

KoLa

Egy kis naezmi" Ma készült!
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Naezmi.jpg" border=0>

4um5b65d

Jobb nem jut eszembe....ez egy gyártási selejt.
[#nyes][#nyes][#nyes]

yuagaci9g

Haat ezt jool elcseszted!

000000000

Ma meg akartam csinálni a csapágynak a fészket, 4 * 0,5mm fogással végig mentem 30mm mélyen, az elején 6-7 mm mélyen meg nagyobbodott a furat, beljebb és 30mmnél szinte semmit sem változott, magyarán lett egy kúpom (38-ról 36-ra) semmi több.

Ez miért lett így? Egyszerűen nem értem.  
A kés KB 5 centit lógott ki a késtartóból, csináltam úgy is hogy a kés, ne legyen merőleges a tokmányra, hanem kicsit ferdén álljon, így sem nőtt a furat.

Mit csinálok rosszul?

Szabi

yuagaci9g

Nem log a szanod kicsit?...akkor tud ilyet csinalni a terhelestol fuggo meret...

4um5b65d

Hát bakker ez csak 2 dologtól lehet. Elmozdult a késed/késtartód stb stb, de inkább arra gyanakszom, hogy mikor beáltál a méretre akkor nem balra tekerted a nóniuszt hanem jobbra. Aztán az orsód holtjátéka kicseszett veled...

4um5b65d

Ja , vagy leért a késed alja... :))