Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Síktárcsa !!!
[#csodalk][#falbav][#falbav][#gun]

skwby94ub

Üdv Laslie,
írnál a TOS SV 18 RA-ról? Mióta hajtod, és mit szeretsz a legjobban benne?

KoLa

7vpav5d32

Ezért egyszer itt rám nagyon megharagudtak mert azt mondtam, hogy síktárcsa az a különpofás tokmány. Azóta különpofássíktárcsának hívják![#wave]

8uup9xs82

Laslie,  

Akkor, hogy en is pontosan nevezhessem meg, ez is siktarcsa?

http://www.chesteruk.net/store/4-Jaw%20Ind%20Chuck.jpg" border=0>

Eddig fuggetlen, negypofas tokmanynak hallottam legtobbszor elnevezni. Ezek a franya hobbistak:)

Udv: Dud

KoLa

Csiki! jó hogy ideírtál![#wave]
A különbség csak annyi hogy a különpofásnál nincs csak a különpofa, ennél a síktárcsánál meg van még lehetőség arra is hogy a nútokon keresztül felcsavazozz valamit pozícióba[#wave]

4um5b65d

Itthon 11 éve hajtom, de a régi melóhelyemen is majdnem ugyanennyit ilyen géppel töltöttem.

Az hogy mit szeretek benne a legjobban, hát arra nehéz lenne 1 mondatban válaszolni.
Az általam ismert és kipróbált gépek közül a legkezesebb masina.
Van jó pár értékes tulajdonsága, mint például:
- Ez a gép tudja a legtöbb féle menetemelkedés beállítási lehetőséget. (számszerűen: qrva sok)
- Menetvágáskor nem kell leállnia és megfordulnia a fóorsó forgásnak.
- Rengeteg géptartozéka van (ritka dolgok is)
- A minimálisra állítható főorsó fordulat: 14-es (Ez egy ékszítárcsa simításnál nagyon jól jön , vagy a nagyobb méretű menetfúrókkal sem gond a munka)
- Nagyon sok különböző fordulatszám beállítási lehetősége van.
- A kézi szán tetején van még egy plusz kés-szán is a menetvágásokhoz.

ukcge40u

Jó, legyen síktárcsa.
Bár amin én a legutóbb dolgoztam, síktárcsán, annak a belső felének tudtam előtolást adni kinyúlásban, és sugárirányban is... :)
Igaz, nem is eszterga volt. [#eplus2]
Viszont az síktárcsa volt. Másfél méteres átmérővel... [#hehe]

4um5b65d

Rossz hírem van , ez egy tokmány.
Ha jobban megnézed, rájössz a különbségekre...

KoLa

Ez a szakma olyan széleskörű hogy ilyen dolgokon nem érdemes vitázni, inkább ha készítesz valami arra érdemeset, mutasd be![#wave]

ukcge40u

...tényleg, ideje lenne már... :)

KoLa

Szép kis lista , kár hogy nem volt hozzá még szerencsém egy gépen belül, EAN, E400,E3n,Meuser,Eu125,- a Tos kimaradt az életemből [#eljen]

4um5b65d

Na igen , letolni sok mindenért lehet valakit, de ha nem különböztetjük meg a tokmányt a síktárcsától akkor honnan a fenéből tudhatjuk, hogy melyikről beszélünk.
Ez olyan mint mikor a hobbista a KÉZI szánra azt mondja, hogy KÉS szán. Miért is? Mert nem tudja, hogy mi a különbség a kettő közt.

8uup9xs82

Egy percet sem vitaztam, oszinten erdekelt.

Viszont itt van valami ami tegnap lett kesz:

http://s3.amazonaws.com/twitpic/photos/full/47801998.jpg?AWSAccessKeyId=0ZRYP5X5F6FSMBCCSE82&Expires=1260483235&Signature=ANsJNptgDIhtSVa%2FvwiobhLxYI8%3D" border=0>

KoLa

Van olyan síktárcsa hogy nincsenek pofái - a kéziszánt már nem ismerik az újdonsült cnc esztergályosok!