Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ukcge40u

...itt vagyok, bocsánat, más dolgom volt.[#vigyor3]

4um5b65d

A fórum vezetősége engem kért meg, hogy kezdjek el gyűjteni Evodiron temetésére.
KoLa, Te írod a gyászbeszédet.... de aztán adj bele apait anyait...
[#nyes]
Hát talán tényleg nem ártana egy kicsit a hosszából visszavenni. Bár éppen még elmenne a 300 hossz is, de igen nagy a valószínűsége, hogy egy pár tizedes fogástól berezonálna az egész tengely.

4um5b65d

Hééé, "suttyó" ..... az öregeket szólították....
[#nyes][#nyes][#nyes][#crazya][#crazya][#crazya]

KoLa

Kedves Kolléga ! valóban nem adtam pontos leírást mert siettem , természetesen 200 rpm alatt nagyon éles késsel 0.1 fogásokkal automata acélba , a századolást csiszolóvászonnal 1000rpm pontosítjuk a tokmány melletti mehet tetszőleges fordulaton de a köracél végi esztergált felületre tedd rá a kezed századolás előtt, nem kell nyomni-húzni csak a kezed tömegét rajtatartani - nehogy beremegjen!

ukcge40u

KoLa, ez tényleg idióta módszer, én sem mernék ilyent csinálni, nem még egy kezdővel így csapassam szét a fejét.

Vannak biztonságosabb módszerek is.
És azt se felejtsük el, hogy ez a gép szilárdságban és tömegtehetetlenségben meg sem közelíti a gyáriakat, tehát egy rossz mozdulat,és kisétál a helyiségből.
A jelenlegi biztonsági állapotáról a gépnek pedig nem tudunk semmit, így ajánlani egy módszert, ami megmozdíthat egy gyári gépet is.

Láttál már a főorsó végén derékszögben kihajló 40-es anyagot? Én már igen, csak el kellett takarítani pár dolgot, amit a cucc levert. Pl a gép mögött levő közfal egy részét.
A gép egy nagyobb TOS volt, és fél métert ment arrébb.
Gondolkozzunk...

AZ ESZTERGÁLÁS VESZÉLYES ÜZEM!!!
Tessék megjegyezni!
Nem játék, nem lebecsülendő dolog.

ukcge40u

Ne aggódj, már csak pár év, és én is olyan öreg rosszos leszek, mint te most... [#crazya][#buck][#hehe][#hehe][#hehe]

KoLa

Sanzi nem írnék olyat amit már nem próbáltam![#wave]

4um5b65d

Csak egyszer találkozzunk....
Meglásd barátilag alaposan hátba veregetlek...
[#taps][#integet2]

ukcge40u

Őszintén, nem baszogatásból, de:
Szerinted Evodiron gépe tud stabilan 200-as fordulat alatt stabilan tartózkodni, vagy létezni?
Tudod, hogy a kolléga milyen kést szándékozik berakni?
Szerinted tud félkézzel csiszolni?

Tételezzük fel, hogy igen.
Akkor se csináljon ilyet, ha kedves az élete.
Egy kis baki, vagy hiba, azután megy a levesbe.

ukcge40u

Jól van. Nem baj, ha nem maradok adósod? [#taps][#worship][#vigyor3][#integet2]

KoLa

ukcge40u

Ne haragudj, de neked sem kellett volna.
Így nem.
Egyébként gondolom, van mögötted pár forgácsdobálós év.  
Szerinted a kolléga mögött mennyi van?

A pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve.
Ha pedig komolyabb tanácsot adsz valakinek, az a te felelősséged is, nem kis részben.
Ne haragudj.

Voltam munkavédelmi oktatáson is, tanítani nem taníthatok, de oktatást tarthatok. Tűzvédelmet is. :)

ukcge40u

Bocs, befejeztem.[#kuss]

KoLa

Ezek szerint Te még nem forgattál 30-as köracélt 200-al

KoLa