Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Evodiron

Aha. :)
Annyira maszek, hogy az már fáj. :D

4um5b65d

" Amikor valaki összerakta azt az esztergát nem tudom mit gondolhatott. "

Szerintem erre a viccre/aranyköpésre gondolhatott:

"Vettem egy klassz kis pólót, az van ráírva jó nagy betűkkel, hogy BALEK.  Hmmmm, csak tudnám mi került ezen 33500 Ft-ba ? "
[#crazya][#crazya]

Evodiron

Nahát, erre is van írva valami.... LÚZER. Hmmm, erről a márkáról még nem hallottam. [#idiota][#buck]

Teaway

Nem tudom, hogy tudtam élni eddig forgásirány-váltó nélkül...ma ez is megoldódott :D

ukcge40u

Csere lesz annak az orsónak, ha jót akarsz magadnak. :)
Nem véletlenül ugyanolyanok a tekerési irányok, meg a mozgásviszonyok minden esztergán.
Az emberek alapvető hányada jobbkezes, ezért ha jobbra tekerjük, akkor befelé megy, illetve erre számítunk.
Bonyis dolog, nem mennék bele, de így működik.
:)

ukcge40u

besirkyjh

Szia  

Csak egy kérdés , lehet már kérdezték : nem lenne egyszerübb egyböl CNC-t csinálni belöle?
[#nemtudom]

ukcge40u

Szerintem is jó lenne... :)

Teaway

Semmi extra...csak az 1F-ról hajtott 3F motor kötési sorrendjének megváltoztatása segített.[#heureka]

Evodiron

Csere lesz az biztos. Semmilyen szempontból sem tetszik, nem jó. :D Csak a mikor a kérdéses. [#circling]

Most még kipróbálok valamit, aztán majd utána csere.

Egyébként meg az Esztergályos szakmai ismeretek című könyvben az van, hogy az esztergályos először győződjön meg új gép esetén a mozgásokról, hátha olyan mint az enyém. [#nyes]
(az nagyon tetszik, hogy a "munka hőse és többszörös újító" [#vigyor])

Evodiron

Szia!

Jogos a kérdés. Egyenlőre csak sima esztergát szeretnék, mert ha CNC-re állnék rá, akkor az csak sokára lenne kész. (magamat ismerve) [#vigyor0]

Ha ez már működik, akkor ennek segítségével építek egy nagyobb gépet, és akkor majd ebből lesz CNC. [#awink][#nyes][#idiota]

ukcge40u

Ez a cím még a a mai nap is értékes lenne, ha nem lett volna ellopva mögüle a tartalom, az igazi.
[#shakehead]

279nwbpsa

Szervusz Evodiron!
Mondd csak,milyen átmérőjű a keresztszán orsód?
Csak mert nekem van itthon 3db egyforma balos.
Ha kell,egyet odaadok Neked.

000000000

Sziasztok!
Keresztszán orsóhoz tartózó trapézmenetes rézanyát hol lehet szerezni? 1,5 mm-t lóg (fél tekerés)
Köszi  

ukcge40u

Az anya nem állítható?