Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Evodiron

Hali

Az az igazság, hogy most visszanézve a képeket dörzsi előtt, ott is ugyan ilyen. :D
Szóval nem változott semmit. De szerinte ott kell felfeküdnie. Sajnos pont ott nem volt festés. De ott a nagy bejelölésnél a filcezés is kopott.

Szerintem is, most az annyira nem lényeges, remélem majd használat során bekopik. Meg ha nem, akkor is a másikak most fontosabbak.

Az orsónak most nincs holtjátéka szemre, de majd jön a mérőóra, a melegedés próba meg majd motor beszerelés után. Mennyi idő alatt melegszik be kb, ha rosszul van beállítva?  

Azt hiszem, megyek előszedem a 250W-os motort, remélem az meg nem most fog leégni. :D

Evodiron

A hosszszán kézikerekének 1 fordulata ~75mm-t mozgat a szánon. Nem sok ez egy kicsit? (fogaskerékből kb ennyit számoltam, meg forgattam is egyet a biztonság kedvéért. :) )

ukcge40u

Kevesebb szokott lenni, de ez gépfüggő.
Nagyjából rendben van, ha meg tudod szokni.

Evodiron

Majd igyekszem megszokni. :D
De az irányt mindenképpen meg kell változtatnom, mert a mostani nagyon nem jó.

De fontossági sorrendben nem ez lesz az első:
1. motor megtekercseltetése
2. felfogatás, áttétel
3. csapágyház, főtengely bejátszása
4. keresztszán meghajtás megújítása
5. hosszszán tekerentyűjének átalakítása
6. késszán javítás

Nem is értem, hogy lehet olyanra megcsinálni a késszánt, hogy az orsón lévő váll éppen csak felfekszik a szánra, forog és nyomja előre azon a kis felületen. Hosszú távon nem lenne jó.

ukcge40u

A kis felület kis súrlódás.
De konkrétan és momentán fogalmam sincs, miről van pontosan szó.... [#vigyor3][#pias][#pias][#pias]

4um5b65d

Szerintem tegyél be egy harmadoló áttételt, sok lesz a 75 egy ilyen kicsi géphez. Ezzel két legyet ütsz egy csapásra. Mindjárt megváltozik a forgásirányod is.

000000000

ne hari cimborám,de olyan jol kijött a poén!!!:))))[#wave][#taps][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2]

ukcge40u

Te még élsz?
Mostanában ritkán kritizálsz, így azt gondoltam, már meghaltál... [#idiota][#vigyor3][#nevetes2][#nevetes2][#fejvakaras][#banplz]

Evodiron

Ja, ezt akarom, a 2 kerékből csak 2-őt használni. Most néztem 2,25-ös a lassítás, ha a kis kerékkel hajtatom a nagyobbat. Na, ez már egész jó arány. :)

Evodiron

Hát itt az a kis korong ott középen, az tolja befele a szánt (vagy inkább húzza):
http://cnctar.hobbycnc.hu/Evodiron/Sz%E1nszerkezet/P1020940.JPG" border=0>

ukcge40u

Szerintem az úgy jó.
Mivel nincs benne csapágy,így a kisebb csúszófelület a nyerő.
Majd megszokod, de néha mechanikában csuda dolgok is vannak... laikusnak... :)

Teaway

"A fogaslécet ne fordítsd meg, mert azzal halálra is ítélted. Belemegy a forgács, meg a kosz."

Hehe, nekem már vagy 20 éve felfelé áll :D

4um5b65d

Még nem haltam meg, de már egy ideje próbafekvésre járok a temetőbe. De előtte még össze kell lopnom egy pár csokor virágot... Hozni úgysem hozna senki.. :)))

4um5b65d

Oszt mög millen poénról tetszik beszélni kolléga úr? :))

ukcge40u

Az legyen a te problémád.
Hol van elhelyezve az a léc?
Eszterga?
Vihetek hozzád melót?
Megcsinálhatom én, a magam tempójában, gyorsan?
Kitakarítod utánam?

Kérek képet a helyzetről... :)