Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ukcge40u

Csak tarts ki.
Nem féltelek én, mert tuti biztos vagyok benne, hogy a temetésedre küldött utánvétes koszorút kifizeted nekem személyes átutalással. :)
Rossz pénz nem vész el, a jót meg ellopják... :)

ukcge40u

Ezt én sem értem. [#nemtudom]

Evodiron

Előbb utóbb csapágyas lesz, csak, hogy ne unatkozzak. :)
Egyébként meg nagyon lötyög, mert nem passzos a furat. Nem valami jó tekergetni. Meg az sem tetszik, hogy a fogantyúja nem forog el. Azt is újat kap majd egyszer, ha végre életre tudom kelteni a masinát.  
Holnap talán megcsinálom a motor felfogatást, szombaton viszem tekercseltetni, aztán remélem, hogy utána működni fog a motor, ha már meglesz a helye. :)

ukcge40u

ha holnap eszemnél leszek, akkor rajzolok neked egyszerű forgófoganytút.
Ha nem, nem. Nem merem megígérni... [#vigyor4]

ywathzay

Figyu, bocs hogy bele vau-vau, de a helyedben visszavinném azt a gépnek látszó tárgyat és a pénzt visszakérném az eladótól, ez egy összedobált-kókányolt valamicsoda, biztos hogy akarsz Te annyit küzdeni amennyit ez kér belőled? Van ezen valami ami működik rendesen? Egyáltalán van ami működik rajta?

4um5b65d

Épp ez fogalmazódott meg bennem is....
De a fő probléma nem is az, hogy sok melót bele kell még ölni, hanem az, hogy a végeredményben sem lesz túl sok köszönet....
Nem lehet majd igazán semmire sem használni...
Ahhoz meg túl sok a meló rajta...

Teaway

Igazi játékautomata. Nyeli a pénzt és az időt:)

Sanzistift:
Ááá...ez csak egy háztáji összerittyentett esztergának nem minősülő, de 100m távolságból annak kinéző vasdarab:) Szóra sem érdemes. Azért van foggal felfelé a léc, mert így fért el. Takarítani azt kell, aláírom.

PSoft

Átsiklottatok a "kulcsmondat" felett.
#6541 ..."csak,hogy ne unatkozzak".:))

ukcge40u

Hát ja.
Egy hordó pisibe hiába öntök egy pohár bort, az csak pisi marad.
De ha egy hordó borba öntök pisit, akkor pisi lesz az egész.

Kinek mi éri meg... [#nemtudom]

Evodiron

Evodiron

Ez a gép nekem csak hobbicélra kell, szóval nem is várok tőle csodákat. Remélem azért majd életre tudom kelteni. Úgyis építeni akartam valamit... :)

Evodiron

Amikor írták, hogy nem volt használva, tökre megörültem. Most már tudom, miért nem volt használva, mert nem működik rajta semmi. [#idiota]

000000000

Még mindig nincs gépem, de inkább várok, gyűtögetem az infókat (meg a pénzt) de egy ilyen házi készításű masináért pénzt adni elég meggondolatlan dolog szerintem. Az emu a vaterán jónak néz ki, de ki az a hülye, aki egy kép alapján megvesz egy gépet. Mindig is csodálkoztam ezen a vaterás szabályzaton --nem lehet licitálás előtt megnézni a cuccot -- hogy működhet még mindig így? Ha megnyerem a livitet akkor kötele vagyok nyélbe ütni az üzletet a szabályzat szerint. Ugyanez áll az eladónak a vatara díj fizetésrére is, tehát neki is fizetni kell. Ha mégsem kell a cucc, mert valami nagy gond van vele, akkor gondolom megy a sumákolás, senki nem akar fizetni. Na ezért és csak ezért nem licitálok rá, szerintem 100körül jó az ár.

pa0n9mw

Üdv
Nem hiszem hogy különösen el kellene keseredned.
Ne hallgass a "károgókra" :)
Mekünk amatőröknek tökéletes jó az ilyen, a profik álltal a gagyi kategótriába sorolt gép is.
Lehet nem olyan pontos, lassab vele a munka de akkor is mi készitjük el azt az izét.
Viszont ha tekercseltetsz motort nagyon gondold meg a 3 fázisu motorra való váltást.
Én is használtam 1f kondis motort és el is törtem vele a menetkést.
Az a bajuk, hogy ha a teljes leállás előtt váltasz forgásirányt, nem mindig fordulnak meg.
Menetvágáskor igen csak kinos, amikor forgás irányt válltanálv és akkor csak megy és megy tovább a kés, neki a tömör anyagnak vagy a tokmánynak.
Mire lelapcsolod és a mechanikai rendszer leáll oda  a kés.
Még mindig azt ajánlom, tegyél rá 3f mocit. Azt is be lehet kötni 1f ra és ha meglesz a pénz a frekiváltóra átkötöd, hidd el meghálálja.

végyé

pa0n9mw

Üdv
Meg lehet beszélni az eladóval, hogy csak megtekinés után veszi meg ha megfelel.
Erről ha megegyeznek, ott van a üzenetek között a bizonyiték, nem adhat negativot az eladó.
Ha adna akkor is törlik a vaterások.  

végyé