Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

j99i206if

A motort szerintem is felejtsd el.Valami odavan benne (menetzárlat, ilyesmi). Egy kicsi de zárt kivitelű motort próbálj szerezni.

Evodiron

Ja, akkor nem fordítom meg, inkább ne menjen bele a forgács.  

Őszintén szólva már most is elég gyorsnak találtam a mozgását a hosszszánnak. Azért akartam a nagy fogaskereket áthelyezni az alsó lyukba, és akkor a kis kerékkel hajtani ezt a nagyot, amin meg a meghajtó fogaskerék lenne.

Egyébként meg elég furcsán néz ki a léc, mintha meg lenne kopva, majd csinálok képet.

Ha trapézmenetesre csinálnám, akkor kellene majd tekerni ezerrel, de még úgy is jobb lenne, mint most. :D
Aztán egyszer majd rákerülne a léptető, és már nem is kellene a menetvágáshoz fogaskerék áttételt építeni. :D

Evodiron

Aszem ez a motor felejtős, megtekercseltetem a 750W-osat, az picit nagyobbacska hűtőfelülettel rendelkezik. :D

Evodiron

Ok, akkor mindjárt filcezek-tologatok egyet...

Ha a középsőre rakom, akkor a nagy hajtja a kicsit = még gyorsabban fog száguldani a szán, pedig most sem lassú. :)

A keresztszánnál a felfogató csavarokra gondoltál? Ott már alapból be van reszelve a lyuk. :)

ukcge40u

Nem is csoda, hogy kivágta. A darab is röviden volt befogva.
Az pedig törvény, hogy a kirepülő munkadarab mindig látja a kamerát, tudja a pozícióját, és mikor kiszabadul, akkor át akarja venni... :)

ukcge40u

A trapézmentet viccnek szántam, nehogy komolyan vedd. Úgy használhatatlan lenne a Z-d gyakorlatilag. A trapézmenet CSAK LÉPTECCSEL jó. :)

Holnap majd visszanézek. Itt most landolt a pizsi, megyek a fenébe mindjárt aludni. :)

Evodiron

Végülis annyira nem vészes a gépem, csak kicsit helyre kell pofozni. :)

A motort el is felejtem a tesztek után. Az új motor zárt kivitelű lesz, van ventije, csak kicsit nagy. Persze, ha rendesen megtekercselik majd. :)

skwby94ub

Észrevételeim:
1, A vill.motor komoly dolog! Áramütés is érhet, és nincs aki segítsen! Tehát szerezz egy ÉV relét
az életed megóvása érdekében!
2, Az öntvény a tökéletes az eszterga csúszófelületeihez.A vörösréz betét csak átmeneti lesz, mert berágódik.
3, A prizmák csiszolását örökre felejtsd el:
a visszamaradó csiszolószemcsék később berágódást okoznak! Itt lapos hántolót kell alkalmazni(laposreszelő végét köszörüld meg
enyhén ívesre, a fogaknál meg simára-és kész a hántoló)
4, Örülök hogy van ilyen lelkes fiatalember,aki
esztergát épít.

Evodiron

Én komolyan gondoltam. :)
Persze előbb megpróbálom helyrerázni a fogasléccel.
Neked akkor jóéjt, én még szerelgetek kicsit! :D
Köszi a tanácsokat!

skwby94ub

Mekkora lesz az új motor teljesítménye és a fordulatszáma?

Evodiron

Szia!
-Tudom, veszélyes üzem a váltóáram, lett is volna földelve a gépezet. Meg elvileg a kismegszakító automata már kis fesz esetén is lekapcsol, ha a testre (földre) megy az áram.
A lényeg, hogy azt a motort nem fogom használni, bár a melegítés jól jönne, akkor nem kellene hősugárzóval fűtenem. :D
-Oké, nem lesz csiszolás. Csak egy felvetés volt, hátha jobb lenne tőle.
-Én pedig örülök, hogy van aki segít ebben! :)
Köszönöm mindenkinek a jótanácsokat!

besirkyjh

Igen de még mindig alacsonyabb a kelleténél ( ha az anya feljebb van ) .

A fogaskeréknél az lenne a jo ha a nagy kereket tudnád hajtani a kicsivel és csak két kerék nem három .Ez igy nem biztos hogy kivitelezhetö jelentös át alakitás nélkül .

000000000

Húúúúúúúúúúú! Baszki, jók ezek a cnc crash videók és tanulságosak!!!
Mindenkinek ajánlom!!

skwby94ub

Az első esztergámat én is úgy építettem, azon is
csak vezérorsó volt, amit a gép végére elhelyezett motorral hajtattam- lánchajtással, lassító áttétellel.

Evodiron

Ha ugyan olyanra sikerül a tekercselés, akkor:
-750W  
-1450 1/min
-indítókondis + indítórelé --> ezt nem lehetne kiváltani valamivel? (nyomógomb a forgásirány váltás miatt nem túl célszerű)

Van egy működő 250W-os motorom 2800-as fordulattal. Zárt, az a régi fajta, hűtőbordás házban, ventivel. (a nagy is ilyen)