Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

A nokia nekem is már sokat esett, és mindig betonra.... Jó kis készülék, semmi baja sincs...

000000000

Csinálj róla képet. Köszi

000000000

Mármint a 130-as tokmányról, pofákról.
Köszi

000000000

Srácok!

Mi azaz anyag ami jól forgácsolható, illetve kimondott forgácsolásra van, négyzet és téglalap alakú, az esztergályos ismerősöm már kettőször mondta, de nem jegyeztem meg :(

Nekem is hasonló esztergám van, mint amit vett Evodiron, nekem is kézi előtolás van, 1,5 kw 3f motorral, 1f-ra kötve így 850W kb. Nóniusznál vettem késeket 12x12-eseket. Majd veszek Güde köszörűt 10 ezerért száraz/nedves (neten 20 ezer a köszörű).  

Most maró supportott készítek az eszergámhoz.

Nincs valakinek prizma marója?
45 fokos kellene vagy 60 és 30 fokos, a vaterán néztem ott 60, 70, 85 fokos van csak. Nóniusznál nagyon drága. :(

Szabi

4um5b65d

Automata acélok.  
Mindegyik anyag ami 9SMn-el vagy 11SMn-el kezdődik. Ezek nagyon jól forgácsolhatók.

Egy konkrét anyagjel például a 11SMn30+C vagy ugyanezen anyagnak az ólmos, még jobban forgácsolható változata a 11SMnPb37+C

Evodiron

Tettem fel képeket a tokmányról. Konkrétan az a tokmányom van, amit a vateráról linkeltél, azt én vettem meg. :)
Sajnos csak a 2 fordított pofa van meg hozzá.
http://picasaweb.google.com/feher.bali/130AsTokmany#
(Nem a levegőben mértem, csak így tudtam fényképezni.)
Ha érdekel más szemszögből is kép, akkor csinálok még.

A prizma marónál elég 1 fajta maró is, ugyanannak a prizmának és a párjának a kimarásához. Nem kell 60-30 fokos párokat keresni. De ha ezt tudtad, és nem azért keresel ilyeneket, akkor bocsi. :)
(Először azt hittem, hogy majd csak a 45° lesz jó nekem is, aztán rajzolgattam...)

pa0n9mw

Üdv
Mond már el légyszi hogy lehet az álltalad emlegetett képeket megnézni.
2 külön gépem probáltam IE vel, egyikkel sem ment, próbáltam mozillával, azzal sincs sehol egy árva kép.
valamit láthatalan tintával lett rajzolva? :)

végyé

Evodiron

Szia!
Nem tudom mi lehet a baj. Én Operában nézem, ki is írja a google, hogy nem támogatott böngésző. [#idiota]
Ez bejön: ??
http://picasaweb.google.com/feher.bali
Lehet, hogy nem nálad van a hiba, mert az első adag képet már többen megnézték, az újakat meg senki. ?

ukcge40u

Nálam is látható tökéletesen.
Operát kell használni... [#vigyor2]

Evodiron

Mennyire baj az, ha nem teljesen van vízszintesen a gép? A hosszirányú vízszintezésre próbáltam odafigyelni, viszont lehet, hogy egy kicsit kifele dől a gép. Nem nagyon, de észrevehetően. Abból kiindulva, hogy van döntött padú eszterga is, ez nem lehet nagy baj, ugye?

ukcge40u

Az észrevehető általában már nagy szokott lenni.
A döntött szánú eszterga olyanra van tervezve. :)

4um5b65d

Azért kell vízszintezni, hogy ne folyjon le róla a folyóforgács. [#buck]

Feltételezem csak sima kőműves vízmértékkel csináltad, az meg úgy sem jó, úgyhogy akkor tedd csak le a gépet és kész. Voltaképp az egész hercehurca csak azért van mert egy nagy tömegű gépet ha leraksz valahová találomra annak elhúzódik, tekeredik az ágya. Ezt az elhúzódást hivatott visszahozni a szintezés.

000000000

Köszi, akkor nem érdekel :( kár a pofák miatt.

000000000

Köszi ez lesz az! [#worship]

000000000

A prizma marónál elég 1 fajta maró is, ugyanannak a prizmának és a párjának a kimarásához.

Köszi, igen valóban, már rájöttem[#nyes], és rendeltem is 500 ft-ét egy hss 70 fokos marót[#wave]

Üdv