Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Amint az alsó képen látszik, a patronkészlet aláfér pont, szerintem ezt együtt kellenne használni, hiszen ez csak rögzít , viszont a megvezetésért semmi nem felel a patronnal együtt laza meghúzással már faszájosan működik.

000000000

Amugy megy 80 Forintot megért a dolog, ha másra nem jó akkor kirakom a falra dísznek, hogy ilyen is van és mégis csak E2N hez való. Enni nem fog kérni, ha mégis akkor elviszem a MÉH-be.

Motoros

Ez köranyagokhoz gyorsmenesztő, belül nem patron van hanem csúcs, a másik meg persze a szegnyeregben.

KoLa

Próbáltad? akkor biztos így van!
Ez az excenteres önszorító inkább a nyomatékátvitelt szolgálja mint a befogást - nyomot hagy az anyagon.
Ahogy illusztráltad! egy csavar fejének esztergálásához - leszúrásához - stb csak akadály!!!!!!!

4um5b65d

Awi Gabi helyesen bőgeti a tehenet :))))
Ez egy palástmenesztő. Csak patronnal együtt használatos....
De lehet úgy is, hogy csak egy "lyuk van mögötte" ami a megvezetést csinálja.
Gondolj csak bele, hogy mekkora erő is kell ahhoz hogy egy 12-es köracélra egy M12-es menetet tegyél rá metszővel ? Simán megforgatja a patronban ha egy kicsit már kopottabb a metsző.

4um5b65d

jav:  zsákfuratos lyuk

KoLa

Lez! patronban ha gép húzza meg lehet 16x2 is!
Viszont ha a főorsó végén kézzel tekergeted akkor inkább tokmány, és még sok helyet is foglal ez a cucc - szerintem ez csak hosszabb alkatrészekhez és fúráshoz vagy meneteléshez jó - precíz munkára semmiként sem!

4um5b65d

Ha gép húzza meg akkor lehet. De ahhoz patron is kell. Egy kis gépnek a nyekenyóka patronja nem bírja el.
Ez nagyon jó például ha van egy ászokcsavarod ahol mindkét végre menet kell, középen megy egy kis hús marad. Ha feltételezed, hogy a patronos szorítás elegendő az egyik oldali menetre, de ha fordítanod kell akkor a patron a mínusz 2 tizedes menetre szorít rá. Átmérőben sem ideális és a húzotthoz képest csak 1/8 felületed van amire erőt tudsz kifejteni.

000000000

Szerintem meg ennek a szerkezetnek a falon vagy a szekrényben a helye, mivel a gépkönyv szerint ez külön rendelhető extra tartozék, és mivel egy konténerben fedeztem fel biztos hogy sokmindenre nem jó. Ergo ennek inkább eszmei értéke van számomra, ugyanis eltökélt perverz vágyam, hogy minden létező kiegészítőt megszerezze a gépemhez...és ennyi.

4um5b65d

Dehogy nem jó sok mindenre.....
Ez széria meló gyártáskor kerül elő...

4um5b65d

Milyen géped van ?

KoLa

OK győztél találtál felhasználási lehetőséget[#worship][#eplus2]

KoLa

A Lezlinek van még hozzá egy gömbesztergáló szánja a falra!

4um5b65d

Na azért ! Mert azt hittem már, hogy oda kell mennem !!! [#eplus2]

4um5b65d

Az már bizony nincs.... :(