Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

skwby94ub

Gabi,
megkaptad a levelemet? A kemény felrakó hegesztésre ki tudtok valamit találni?
üdv:jóska

sasi

http://www.adam-adam.hu/kasamas_hegesztoanyagok_tablazat_10.htm" TARGET=_fnew>Egy link, felrekóhegesztéshez elektródákról, és tulajdonságaikról.
http://gepker.unas.hu/shop_art.php?shop_id=9214&cat=516059" TARGET=_fnew>Ez is.

000000000

Azért itt a fórumon a mechanikus (ciklois) sokszög  esztergát nagyon jól megcsinálta és alkalmazza Antal Gábor. Ami a nagy előnye, hogy furat késsel is dolgozható vele (kicsi lehet a rádiusz), és ezt sok esetben maróval nem nagyon lehetne megcsinálni.
Most fejleszt egy mechanikus és szinkron hajtás mozgatási kombinációs esztergát. Kár, hogy a fórumra nincs ideje ezeket feltenni.

skwby94ub

Alszol,vagy buli van?

4um5b65d

Na, bakker, pont most néztem be... :)

4um5b65d

De most megyek aludni....

skwby94ub

Ne siess annyira! A Zipernovszyba jártál te is?

4um5b65d

Bizony hogy oda ! Csak nem szintén pécsi vagy Te is ? Ha így rám ismertél akkor ezek szerint ismerjük egymást......

skwby94ub

Üdv. Iskolatárs! Ez nagyszerű,ilyen találkozás igen ritkán fordul elő! -logikai úton fejtettem meg- a Lőrincz igazgató úr idejében jártál oda ? Én egyébként kaposvári vagyok.

4um5b65d

Hát basszus, én nem hogy az iskola igazgató nevére nem emlékszem, de még az osztálytársakból is csak max háromra. Abból is az egyik a saját nevem. :)))  
Névmemóriával igen hadi lábon állok. Az arcokat sokkal jobban meg tudom jegyezni. Igaz azzal is sokszor bajban vagyok, mert évente igen sok emberrel találkozom a munkám folytán, aztán sokszor nem tudom eldönteni, hogy most kuncsaft az illető, vagy csak a pécsi zsibiről ismerem....  
Egyébként 68-as vagyok, ha ez közelebb visz a megoldáshoz.

skwby94ub

Akkor kerültük egymást-én ི-es.
De szép emlékem az oskola, szerettem oda járni-különösen szünetben a Maci-ba, azóta sem ittam olyan jó limonádét...Kár hogy lebontották.
Azért örülök hogy összefutottunk-ha Pécsen járok
meglátogatlak, jó?

4um5b65d

Akkor ez a Zipernovszkys érzés csak véletlen volt... Abban viszont különbözünk, hogy én meg utáltam oda járni.  A pécsi látogatást viszont beiktathatod a körutadba bátran, mindig jól jön egy kis eszmecsere a kollégákkal.

skwby94ub

Nem, nem volt véletlen, mert ilyen hozzászólásokhoz alap kell-azt meg hogy pécsi vagy, nem volt nehéz kitalálni...
De azért a pontos címed fejtörést okozna!

4um5b65d

Már miért volna fejtörés ?
Belenézel a leveles ládádba aztán ott van... :))

skwby94ub

Megnéztem: tényleg ott van!  
De ne várj ám mostanában- csak akkor megyek, ha
rendelnek csapágyat a pécsi kollégák.
Te egyébként mit gyártasz?