Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Nincs konkrét dolog amire rá vagyok állva. Bármi jöhet megrendelésnek.
Mostanában a legtöbb a szökőkút rendszer-elem. De sok a veterán autó-motor alkatrész is. Optikai alkatrészek. Dekorosoknak is sokat dolgozom. Gáz-hidraulika fittingek. Meg aztán ki mivel jön. Órások,autószerelők,karbantartók.... Egy mondatban: "a lovaskocsitól az űrrepülő gépig van minden"

skwby94ub

Szóval egyedi gyártás és bérmunka.

4um5b65d

Azt azért nem mondanám, hogy egyedi gyártás. Van, hogy 1 hétig , vagy éppen másfél hónapig csak széria meló van. De sok az 1db-os is. De alapvetően melóért kimozdulnom még soha nem kellett ez alatt a 11 év alatt amióta itthon dolgozom.

000000000

000000000

000000000

Sziasztok!

Van egy a Magyar acélárugyár által gyártott tokmányom, amit úgy tudok, hogy 160-s.
Külső átmérője 131mm
Illesztő perem: 102mm

Kérdés ez valóban 160-as tokmány?

Illetve nincs-e valakinek ehhez a tokmányhoz fordított pofája?
Sima pofa mérete:
54X41x16 a menetemelkedés 7

Szabi

skwby94ub

Az jó. Nálunk 90%-ban saját fejlesztésű termékeket gyártunk-de ehhez nagy forgótőke kell, meg marketing...Úgy tűnik eltűnt a pénz a gazdaságból, mert mintha minden leállt volna...

KoLa

Jóska és az én hozzászólásom! hova lett?most klikkeltem az enyém sehol a Tied 2x [#falbav][#wave]

KoLa

A tokmányok a külső átmérőjükről vannak elnevezve ami nagyjából egyenlő a külsőpofába befogható legnagyobb átmérővel!(Jóska ne nyomjál most):))))

000000000

Külsőpofa? Éppen az a baj, hogy az nincs, így nem tudom :(

000000000

4um5b65d

Hát a tokmányod átmérőjét csak tudod ?  Na, akkora a tokmányod.....

4um5b65d

Nem tudom, hogy miért van ez , de mindenki csak panaszkodik. Nálam meg folyamatosan tumultus van.  
Viszont érdekes mód, amíg régebben 3-4 hetente kellett anyagbeszerző nagy bevásárlásra mennem, most kb 1 éve ki sem mozdultam. Elegendő volt a meglevő anyagom. Igaz ez azért van, mert jócskán megnőtt azok cégek száma akik hozzák az alapanyagot. Ez utóbbi feltételezem a  költségminimalizálás miatt van.

000000000

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni. Apró hobby munkákra szertnék vásárolni egy kis esztergát. Motorkerékpárokkal kapcsolatos műanyag-alu-acél, általában hengeres apróságokról, távtartókról tengelyekről lenne szó. Max megmunkálási méretek: 80*350. Persze lehet ettől nagyobb része is a munkadarabnak, így nem baj, ha nagyobb átmérő is elforg. A tempó alig számít, mert szinte minden egyedi, adhoc jelleggel készülne.  Átolvastam a fórumot, meg felkutattam az internet szinte minden bugyrát, meg néhány barkácsáruházat. A fentiekre figyelemmel ezekkel szabad fogalakozni?  
http://www.forte.sk/sortiment/elektricke-naradie/asist/nastroje-na-drevo/sustruh-na-kov/" TARGET=_fnew>asist

http://www.vatera.hu/eszterga_370w_156437131.html" TARGET=_fnew>hyundai

Üdvözlettel

Fazekas Gyula

j99i206if

Nem tudom mekkora helyed van de én inkább kicsi de ipari gépet vennék. Pl. E1N, E2N, Emu-200, stb.