Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Ne is törődj vele..... már úgy is unjuk a témát. :)

skwby94ub

Richárd,ez csupasz pálca, vagy bevonatos elektróda? Hol lehet beszerezni?

000000000

Sziasztok! Hát nem gondoltam volna hogy egy egyszerűnek tűnő kérdéssel ekkora lavinát indítok el[#fejvakaras]Úgy döntöttem hogy hallatok a többségre és 30.5 re fúrom a likat.Egyébként C45 nevezetű acélba lesz a menet 40mm mélységig.Mégegyszer köszi a segítséget![#integet2]

000000000

Ez speciális szaknyelbotlás volt

000000000

Van egy kis gondom!

Egy M24-es menetet rosszatnék készíteni csak nem tom hogy hányas fúrót használjak a magfurathoz.

HE HE

Révész Richárd

Hegsztőboltban lehet venni.Bevonatos.

http://esab.gedeon.hu/pdf/ok_8478.pdf

Nézd meg ezt.Ilyet kérj a boltban.

Robika37

[#pias][#pias]figyejjé valami nullanyócasssa ,tudóód...

me3ua0a6

Egy M24-es menetet rosszatnék...

Egészségedre[#hehe]

000000000

Gondoltam arra hogy veszek egy automata esztergát ami csak úgy fossa a csavarokat.
Főleg a 32-est

4um5b65d

PALOM, Te mindig is nagy lavinás kérdéseket tettél fel, legközelebb valami egyszerűbbet légyszi.... :)

skwby94ub

Köszönöm Richárd!

skwby94ub

Fiúk, egy új terméket kínáltak fel kipróbálásra:nagyobb viszkozitású fúróolajat szánkenés céljára.
Állítólag azért jó, mert a felesleges olaj nem csomósodik össze a hűtőfolyadék tartályban,így az emulzió sem buggyanik meg.
Mindez azért,mert így a felesleges szánkenő is emulziót képez.
Mi a véleményetek erről?

kmajer

Hülyeség, ne tedd!
Az lenne még szép, ha az emulziód leoldaná a szánokról a kenőanyagot...

skwby94ub

Bevallom,én hajlok a próbára, mivel a CNC szánkenése a lehető leg gyakoribbra van a paraméterekben programozva. Így sűrűn utánanyom a rendszer- csak az nem tetszik, hogy a sok elfolyó szánkenő olajtól nehéz tisztán tartani a gépet,és a hűtőfolyadékot.Ha kiürül a szánkenő olajtartály  
úgy fél litert öntök bele próbaképpen..
De ha aggályotok van, írjátok meg !

Robika37

Üdv !

Azt azért próbáld ki ,hogy a két olaj nem "veszik-e össze". Elég gáz lenne az egész olajozó rendszert takarítani.
A viszkozitási értéke megfelelő-e a kenőrendszerhez ill. a kenőrendszer anyagait nem bontja-e meg ? (pl. tömítések flexibilis csővezeték stb.)
Robika