Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Most jut eszembe.... mi a tökömért nem jó a 0,8-as szorzás......
Egyszerű a válasz, mert a menetek 99 százalékához nem alkalmazható. Innentől kezdve meg kakit sem ér az egész.

ukcge40u

Rendben, viszek saját hajtóvasat, itt vettem kint.
Az nem számít tuningnak, ugye? [#vigyor3][#worship][#wave]

4um5b65d

És a kaliber hol marad basszus ???  

ukcge40u

Majd itt szintentartom magam, ahogyan csak tudom... :)

ukcge40u

Akkor most már tényleg offtopic, de 400-as fordulattal fúrom M8-ig, felette meg kicsit lassabban. Mondjuk az M16 még sokáig bírja 300-on is, ST37-be. Vigyázok rá, jelenleg a cégnél nincs másik M16-os menetfúró, válság van. :/

ukcge40u

A fiókban. Oda szoktam visszatenni, ha nem használom már.
 Pl 1.4305, fúrva 6.9 keményfémfúróval,/ tolás 300, fordulat 2000/ M8-nak, átmenő, 10 hosszon, csavart menetfúrót 14-re beleengedve (nincs több hely alatta az átmenőhöz) 400-as fordulat, forgácstörés, és furatkitörés nélkül.
A fúró nagyjából 4 hónapja van a gépben, majd minden nap fúrok vele, ha csak egyet is, de általában többet.
 Nagyjából 2500 db  menetet bír. Az utolsón is átmegy a kaliber. A végén picit nyom, de a sorjázó megoldja.

Igaz, bírhatna többet is, de az már lassú lenne ide... :/

4um5b65d

Nekem tetszik a 6,9 a 4305-höz. A többiek meg szörnyülködnek rajta.....

ukcge40u

Nekem is tetszik, mert pont jó. :)
Ha kisebb, akkor bennemarad a menetfúró hamar. Ha meg nagyobb, akkor zörög benne a kaliber, de a rossz oldala még nem megy bele, de attól nálam az már rossz.  
A kaliber egy passzos valami, de a normál 8.8 imbuszfejű már jobban zörögne benne, és az gáz.

Miki2

Redben. Fúrd 30.5-re. Én maradok a harmincnál.
Tudod nekem ezt két oskolában is így tanították.
Mánmeg "vén" fejjel nem változtatok azon, ami eddig nagyon jól bevált.

4um5b65d

Na ez egy érdekes dolog, hogy mit tanítanak az iskolában....
Annak idején tanuló koromban , mikor is először használtam recéző szerszámot akkor megkérdeztem az oktatómtól, hogy mennyit kell befelé nyomnom az anyagba. Mire ő azt válaszolta.... míg foghagyma szaga nem kezd lenni.... :)
Azóta tudom, hogy a tanult dolgot mindig is felül fogja múlni a tapasztalt dolog....
Csinálhatod természetesen 30-ra a furatot, csak a végén kaliber szerint legyen jó... ez a lényeg...

skwby94ub

Ez a menetmélység.

4um5b65d

NO FOGHAGYMA !
YES FOKHAGYMA... :)

000000000

Hali mindenkinek!
Látom ez a menetes dolog leverte egypár Ősforgácsoló 20A-os biztosítékát.  
Minek veszekedni, ha verekedni is lehet[#boxer]

Na egy szó mint száz volna egy észórevételem  az egésszel kapcsolatban. A 0,8 az jo dolog, de én a 0,82 re esküdtem mindaddig míg a következő felfedezést nem tettem egy kis szorgalmi feladat elkészítésekor, és ha nem téves az adathalmaz amiből másoltam akkor nekem az eldönthetetlen kérdésre ez adta meg a választ, és még számolgatni se kellett.
A későbbiekben :
K= külső átmáérő; E=emelkedés; M=magfurat

Ha nem csal az adathalmazom, akkor volna 5 példám:
1.: M2---K=2,0;E=0,4;M=1,6
2.: M5---K=5,0;E=0,8;M=4,2
3.: M8---K=8,0;E=1,25;M=6,75
4.: M12---K=12,0;E=1,75;M=10,25
5.: M30---K=30,0;E=3,5;M=26,5

Megállapítás: M=K-E

Nekem ez az észrevételem a dologgal kapcsolatban.

Ui.: a beszúrás mélysége egyenlő a menetemelkedés felével

KoLa

A mértan nem hazudik az Autocad-ben megszerkeztettem a tűhegyes menetet - ez alapján a menetmélység 1,3 tehát 32 min 2x 1,3 az 30,4 - a 30,5 a jó méret ,szemre még ez is tűhegyesnek látszik
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Profilk%e9sek/1,5%20menet.jpg" border=0>

skwby94ub

Tibor,Kandós vagy?
Láttam a honlapodat-jó gépeket építesz.A mechanikát is te gyártod,vagy alvállalkozóval végezteted?