Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

jó is az tény [#hehe]

skwby94ub

Kreatív kolléga ne légy rosszmájú-csak a szemem fáradt már estére.

000000000

Sziasztok!
Egy kis (NAGY) szakmai segítségre lenne szükségem!
Van egy E1N típusú használt (130000ft.) de jó állapotú és egy EINHEL_300-típusú vadi új (90000ft.) állapotú eszterga!
Saját részre lenne,pár tengely,csap,persely és egyéb dolgok elkészítésére használnám!
Érdemes-e 40000ft-al többet kiadni a vadi új,de gyengébb gépért,mint a jó "öreg" használt masszívért!
Várom segítő szándékú hozzászólásaitokat,tanácsaitokat!
Üdv.mindenkinek B.Laci

000000000

EINHEL hát szerinte az nem eszterga! E1n mellett labdába se rúghat! Az  EINHEL csak egy kis játék gép vagy másnéven pénz kidobás.

8uup9xs82

Megengedtrk nekem par szot a nemeszterga jatekgepek vedelmeben?

Szerintem hihetetlen goggel lehet ezt mondani egy olyan gepre amivel pontosan uganazt elo lehet allitani egy fel iroasztalon mint egy negyed garazsban. Az a gep ahol mar nem is lehet 2 mm es fogassal haladni az mar nem is gep?Azert csodalkozom ezeken a kijelenteseken mindig, mert par helyen, nagyobb muhelyekben a sok TOS es egyeb joszag mellet megbujik a sarokban egy ilyen hasznalhatatlannak titulalt kisgep. Miert? Mert az apro mutyurre a nagygep csak rengeteg kompromisszummal kepes, ezeket meg erre talaltak ki. Nem, valoban nem lehet rajta sorozatgyartasba kezdeni, valoban egy kemeny anyagnal mar problemat okoz az, hogy nem merev, de mire is kell igazabol egy hobbyistanak? Aprorosszra! Na erre pedig tokeletes.

Johetnek a fulesek;)

Dud

000000000

Ebben igazad van! Apróságokat lehet vele csinálni. De érdemes egy kicsit többet költeni és akkor lesz egy rendese műszerész esztergád amivel már komolyabb dolgokat is lehet csinálni (az esetlegesen hozzá járó kiegészítőkről nem is beszélve).

kfhhyweby

Nem füles,hanem ha lehetősége van jobbat venni,ami ráadásul fel is van szerszámozva,akkor azt vigye,mert ha utánaszámol,olcsóbb lesz így neki,meg sokkal jobbat kap a pénzéért!

ukcge40u

j99i206if

Ha nem nagyon mütyür dolgokat akarsz készíteni akkor az E1N. A kicsi esztergák is biztos jók valamire, nekem is sokszor jól jönne, de előfordul az ellenkezője is amikor az E1N már kevés, vagy legalábbis hosszadalmas valamit megcsinálni rajta (sokszor az olyan munkát inkább bent megcsináltatom nagy gépen). Na olyankor lenne jó nekem is egy E400 vagy hasonló.

ukcge40u

Igen, ha az ember később komolyan akar vele foglalkozni, akkor egy nagygéppel könnyebben megkeresi a kicsi árát, mint fordítva.

A kisgép mellett szól a kis méretekkel való játszadozás képessége, és ehhez felhasznált energia mennyisége. Ellene szól az ebben a kategóriában előforduló olcsóbb kategória mostanában siralmas kidolgozottsága, és pontossága, amit csak plusz munkával tudunk szintre hozni.
A nagygépek előnyei közé tartoznak a nagyobb átmérők kezelésének a képessége, és nagyobb megmunkálásoknál a haladósabb nagyolás, a teljesítményből kifolyólag. Viszont nem éri meg 1-2Kw-os géppel fogpiszkáló méretű dolgokat csinálni, mert a felhasznált energia aránytalanul több.

Tehát kis munkához kis gép, nagyhoz, meg nagy gép.
A kettő közti átfedés kihasználására meg rájön az ember, ha mindkettő géppel rendelkezik.
Dudkin bátyónak igaza van.

j99i206if

Én egyébként inkább a minőségük miatt idegenkedek ezektől a kisgépektől.

j99i206if

[#eljen] Tehát azaz ideális ha van kicsi, közepes, nagy [#smile]

yuagaci9g

Akkor en jo uton jarok... Akicsi mar megvan!
Masfel eve vettem ezt, 1000$ ert, de nem adnam szivesen a duplajaert sem. TOSMN80
http://cnctar.hobbycnc.hu/Lampas/Kepek/eszterga.jpg" border=0>

ukcge40u

Nagyon pofás, félközépnek is elmegy ekkora tokmánnyal... :)

yuagaci9g

Azota kapott AC szervo meghajtast a fotengelyen..., mar csak par servo kene ra,  
de amig nincs nagy, addig igymarad.